Piętrowy tort ślubny w zimowej aranżacji - szkolenie online




Torty ślubne, to słodkie dzieła sztuki z najwyższej półki. Poczynając od wyrafinowanego projektu, po perfekcyjne wykończenie.
🤍
Pokażę Ci jak projektować zachwycające torty. Na co zwrócić uwagę, o co pytać i gdzie szukać inspiracji.
Podzielę się także 4 warunkami sukcesu na rynku tortów ślubnych.
🤍
Poprowadzę Cię krok po kroku, przez techniki rozwijające Twoją wiedzę w zakresie cukiernictwa oraz kreacji artystycznej. Dzięki temu połączeniu wyniesiesz swoje torty na zupełnie nowy poziom.

W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać dekorację piętrowego tortu, na uroczystość ślubną w środku zimy

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • co wpływa na specfikę tortu ślubnego
  • jakie czynniki mają wpływ na projekt dekoracji
  • jak dobrać kolorystykę i kwiaty do projektu
  • Jak uzyskać zimowy charakter dekoracji
  • jak zachowac balans między zimnymi i ciepłymi tonami
  • jak uzyskać spójność kolorystyczną projektu
  • jak złożyć tort piętrowy
  • jak ustabilizować tort piętrowy
  • jak wykorzystać topper do aranżacji kwiatów
  • jak wykonać dekorację metodą panelowania
  • jak uzyskać efekt oszronienia tortu
Materiały dodatkowe
  • zestaw materiałów i narzędzi
  • wykaz barwników
  • schematy rozmieszczenia wsporników
  • projekt tortu
Szkolenia uzupełniające
  • jak zrobić pyszny i stabilny tort "Anatomia tortu"
  • modelowanie kwiatów cukrowych: anemon i śnieguliczka
  • modelowanie kwiatów cukrowych: eukaliptus i starzec
  • aranżacja kwiatów cukrowych za pomocą toppera
  • jak zaplanować pracę nad tortem
  • jak wykorzystać szablony cukiernicze do dekoracji
  • jak ukryć piętro w torcie
  • jak zrobić stabilny tort piętrowy

Oglądaj to i wiele innych szkoleń w Akademii

  • POZIOM SZKOLENIA: ZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 16:20

Rozwijaj z nami swoje cukiernicze umiejętności