Czego nauczysz się

w Akademii?

Znajdziesz tu szkolenia

dostępne w abonamencie

Witaj w bazie wiedzy cukierniczej i dekoratorskiej

Znajdziesz tutaj szkolenia od podstaw, w których poprowadzę Cię krok po kroku.

Nauczysz się wszystkiego, co będzie Ci potrzebne żeby zacząć i rozwijać pasję pieczenia oraz artystycznego dekorowania tortów i innych wypieków:

💛 projektowanie połączeń smakowych i dekoracji tortów, ciasteczek, babeczek i innych słodyczy,

💛 pieczenie ciast, przygotowywanie kremów i innych dodatków, składanie i stabilizacja tortu, a także odpowiednie obłożenie i przygotowanie do dalszej dekoracji,

💛 dekorowanie tortów z użyciem różnych technik cukierniczych i jadalnych materiałów: masy cukrowej, papieru jadalnego, kremu, izomaltu, a także ich kreatywne łączenie.


💛 Znajdziesz tu także zapisane webinary z dwóch cykli:

  • Musisz Wiedzieć, w którym poruszam bieżące tematy i problemy pracy cukiernika,
  • Słodki Warsztat, gdzie przedstawiam narzędzia i kulisy cukierniczego warsztatu.

💛 Do Twojej dyspozycji są także kalendarze, plannery i gotowe szablony, które ułatwią organizację pracy i współpracę z klientami.

💛 I Nowość - Smakowa Baza Akademii czyli autorska kolekcja połączeń smakowych, wraz z przepisami, na torty i desery.

Więc, jeżeli dopiero zaczynasz swoją przygodę z pieczeniem lub artystycznym dekorowaniem wypieków,

jesteś we właściwym miejscu.

Szkolenia dostępne w Akademii w ramach abonamentu

Jak zorganizować słodki biznes
Jak zorganizować słodki biznes

Ten kurs to zbiór narzędzi do organizacji działań związanych ze słodkim biznesem. Planowanie zadań, obsługa zamówień, przygotowanie projektów czy ich rozliczenie jest znacznie łatwiejsze, kiedy wykorzystamy dedykowane plannery, grafiki czy formularze. Znajdziesz tu pomoce dostosowane do Twoich potrzeb, na różnych poziomach szczegółowości, sama decydujesz czy wolisz planować w okresach tygodniowych, czy miesięcznych i kontrolowanie jakich danych jest dla Ciebie ważne.

podstawowy
Jak zrobić domek z piernika
Jak zrobić domek z piernika

W tym kursie pokażę Ci jak upiec, wylukrować i złożyć domek z piernika.

Ścianki domku wyglądają, jakby były zrobione z bejcowanych na biało, drewnianych desek, a na obie połacie dachu wylejemy puchate poduszeczki lukru.

podstawowy
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.

podstawowy
Jak elegancko ozdobić dynię
Jak elegancko ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w eleganckim, wieczorowym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać jadalną koronkę, oraz perełki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu na specjalne okazje.

podstawowy
Jak romantycznie ozdobić dynię
Jak romantycznie ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.

podstawowy
Połączenia smakowe tylko dla słuchaczy Akademii
Połączenia smakowe tylko dla słuchaczy Akademii

To kolekcja połączeń smakowych ze szczegółowymi, wytestowanymi przepisami.

Znajdziesz tutaj torty i desery skomponowane z warstw dopełniających się smakowo, a jednocześnie zróżnicowanych pod względem tekstur i konsystencji.

Zaczęliśmy od bezy Pavlovej, wyjątkowego deseru na letnie przyjęcia. Odkryj go na nowo w wielu, unikalnych wariantach smakowych.

Czekają tu na Ciebie także torty, rozpisane na warstwy, a co miesiąc do bazy trafia nowa kompozycja, dopasowana do pory roku i sezonowych smaków.

podstawowy
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki

Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,

Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.

Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.

podstawowy
Jeżeli nie biel tytanowa, to co - webinar
Jeżeli nie biel tytanowa, to co - webinar

Jeżeli nie białe torty, to jakie?

Mam dla Ciebie kilka odpowiedzi na to pytanie w oparciu o teorię koloru i najnowsze kolorystyczne trendy.

Podpowiem jak poradzić sobie z kolorami kremów do dekoracji tortów i deserów po wycofaniu z rynku białego barwnika spożywczego (biel tytanowa).

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy

Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Jak przygotować tort do dekoracji - webinar
Jak przygotować tort do dekoracji - webinar

Od tego jak stabilny będzie tort i jak przygotujemy się do dekoracji, w dużej mierze zależy jego ostateczny wygląd.

Poznaj 7 obszarów, które mogą realnie wpłynąć na efekt końcowy Twojej pracy i przygotuj się, by uniknąć kłopotów i niepotrzebnego stresu.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru

Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.

Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.

To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.

Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.

To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.

średniozaawansowany
Jak ozdobić zimowy tort ślubny
Jak ozdobić zimowy tort ślubny

W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.

Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.

Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.

W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.

zaawansowany
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją

To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.

Warto więc być z nami na żywo. :)

Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.

Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.

średniozaawansowany
Jak zrobić tort dla dziecka w kształcie głowy liska
Jak zrobić tort dla dziecka w kształcie głowy liska

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo przygotujesz tort urodzinowy dla dziecka w kształcie głowy umorusanego liska, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie ozdabiałaś żadnego tortu.

Nie ma znaczenia czy obłożyłaś tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji z masy cukrowej, jak je uformować i umieścić na torcie.

By ułatwić Ci pracę przygotowałam szablony wszystkich elementów, dzięki czemu każdy będzie miał odpowiedni rozmiar i właściwy kształt.

W materiałach dodatkowych, oprócz szablonów, znajdziesz także wykaz potrzebnych narzędzi i materiałów, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tynkowania tortu - czyli nakładania na niego równej warstwy kremu czy obkładania go masą cukrową.

podstawowy
Jak zrobić silikonowy wzornik do kwiatów cukrowych
Jak zrobić silikonowy wzornik do kwiatów cukrowych

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo, szybko i za niewielkie pieniądze możesz wykonać formę silikonową do nadawania tekstury unerwienia płatkom i liściom, z których tworzysz swoje kwiaty cukrowe.

Od wybarwienia i tekstury liścia czy płatka zależy jak realistyczny będzie kwiat, co przekłada się bezpośrednio na wartość Twoich dekoracji i tortów.

Pokażę Ci jak wybrać i przygotować roślinę z której przygotujemy wzornik. Powiem jaki silikon najlepiej nadaje się na veiner i jak go odpowiednio przygotować, by można było z niego wykonać formę.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania wzornika, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tekstur cukierniczych.

podstawowy
Jak wykonać teksturę betonu
Jak wykonać teksturę betonu

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo i szybko wykonać dekorację tortu kremem, by wyglądał jak surowa, idealnie równa bryła, o porowatej strukturze betonu .

Podpowiem jaki krem najlepiej wybrać do wykonania tej tekstury i jak go zabarwić na kolor betonu, a także jak przygotować tort do takiej dekoracji.

Zademonstruję Ci jak krok po kroku nałożyć i wyrównać krem, jak utworzyć kąty proste i idealnie gładkie ściany z otworami w kształcie płaskich porów.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania tej tekstury, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń uzupełniających z zakresu tekstur cukierniczych.

podstawowy
Jak zrobić jadalne koronki
Jak zrobić jadalne koronki

W tym szkoleniu pokażę Ci jak przygotować od podstaw masę do koronek i krok po kroku wykonać jadalne koronki do dekoracji.

średniozaawansowany
Jak wykonać dekoracje za pomocą szablonów cukierniczych
Jak wykonać dekoracje za pomocą szablonów cukierniczych

W tym szkoleniu pokażę Ci jak kreatywnie wykorzystać szablony cukiernicze do dekorowania tortów czy ciasteczek.

Opowiem Ci o możliwościach szablonów i materiałach, które możesz wykorzystać, a także jak dobrać i odpowiednio przygotować podłoże do wykonania dekoracji.

Zademonstruję Ci 6 sposobów wyróżnienia wzoru, które możesz wykorzystać w pracy z szablonem, a także jak użyć tej techniki jako elementu większej całości.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie schemat, który pomoże Ci dobrać krem do podłoża, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do szkoleń uzupełniających, które pomogą Ci opanować i rozwinąć tę technikę.

podstawowy
Jak zaaranżować kwiaty na torcie cz.1
Jak zaaranżować kwiaty na torcie cz.1

Dziś pokażę Ci krok po kroku jak ułożyć kompozycję kwiatową do dekoracji tortu na bazie okrągłego topera. Ozdobi ona tort ślubny w zimowej tonacji kolorystycznej. Użyję do nich czterech roślin z masy cukrowej, z których szkolenia również znajdziesz w Akademii, ale to nie jedyna możliwość.

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury, bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.

zaawansowany
Jak zrobić tort z ukrytym piętrem
Jak zrobić tort z ukrytym piętrem

W tym szkoleniu zademonstruję Ci jak technicznie wykonać tort z ukrytym piętrem w kremie lub obłożony masą cukrową. Pokażę Ci także na co zwrócić szczególną uwagę już podczas podczas projektowania i pracy nad tortem piętrowym.

średniozaawansowany
Jak zrobić tort w stylu Island Cake
Jak zrobić tort w stylu Island Cake

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać dekorację tortu łącząc elementy ciasta i galaretki tak, by wyglądała jak odcięta ściana wody.

Zademonstruję Ci jak przygotować ciasto oraz drobne muszle i wykończyć realistycznie wyglądającą, piaszczystą plażę, a także spienione fale.

Dowiesz się także jak zabezpieczyć taki tort przed uszkodzeniem podczas transportu.

średniozaawansowany
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.

Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.

W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.

podstawowy
Jak zrobić jadalne wypełnienie do figurek
Jak zrobić jadalne wypełnienie do figurek

Tworzenie figurek z masy cukrowej, zwłaszcza dużych, wymaga kreatywnego podejścia szczególnie w kwestii ich ciężaru. Duża figurka to dużo ciężkiej masy, która może nawet załamać nasz tort. Jest na to kilka sposobów, a dziś pokażę Ci najprostszy z nich - lekkie, jadalne wypełnienie. Dziś pokażę Ci krok po kroku jak zrobić lekkie wypełnienie do figurek z masy cukrowej, ale nie tylko, które na dodatek może zostać w całości zjedzone.

podstawowy
Jak zrobić ganache czekoladowy
Jak zrobić ganache czekoladowy

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić ganache czekoladowy. Dowiesz się jak go zabarwić i przechowywać oraz jak dobrać proporcje składników by uzyskać lekki krem do tortu, masę do tynkowania czy polewę drip. Do szkolenia przygotowałam także materiały dodatkowe, z których dowiesz się jak dopasować ilość składników do rodzaju czekolady, której zamierzasz użyć.

podstawowy
Jak zrobić czekoladę plastyczną
Jak zrobić czekoladę plastyczną

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak wykonać czekoladę plastyczną z różnych rodzajów czekolady. Dowiesz się jak uzyskać i wykorzystać różne jej konsystencje, a także jak ją zabarwić.

podstawowy
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej

Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.

Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.

podstawowy
Jak zabarwić papier opłatkowy
Jak zabarwić papier opłatkowy

Delikatność papieru opłatkowego i jego wyjątkowa wrażliwość na wilgoć może być sporym wyzwaniem, dlatego w tym szkoleniu szkoleniu pokażę Ci jak zabarwić papier na sucho i jak go wycieniować wykorzystując przy tym jego strukturę. Ale także jak uzyskać intensywne kolory barwiąc papier na mokro, zachowując jednocześnie jego formę.

podstawowy
Wyzwanie Anatomia Tortu czyli jak zrobić pyszny i stabilny tort
Wyzwanie Anatomia Tortu czyli jak zrobić pyszny i stabilny tort

Przygotowanie smacznego i stabilnego toru to bardzo wiele zagadnień po drodze. To czasem duże wyzwanie i wiele może pójść nie tak, dlatego poprowadzę Cie krok po kroku, do tortu idealnego. Nie zapomnij wydrukować workbooka przed rozpoczęciem szkolenia.

pierwsze kroki
Jak upiec biszkopt idealny
Jak upiec biszkopt idealny

Upieczenie biszkoptu to czasem duże wyzwanie, ale to z pewnością się zmieni, kiedy poprowadzę Cie krok po kroku, do biszkoptu idealnego.

pierwsze kroki
Jak zrobić krem idealny
Jak zrobić krem idealny

Smaczny, a jednocześnie stabilny krem do tortu może czasem sprawić kłopot. Dlatego, pokażę Ci krok po kroku jak uniknąć pułapek i robić idealny, uniwersalny krem bazę.

pierwsze kroki
Jak przełożyć tort w rancie
Jak przełożyć tort w rancie

Uzyskanie stabilnego i równego tortu, może czasami sprawiać trudności. Pokażę Ci krok po kroku jak zrobić to właściwie i uniknąć pułapek by uzyskać tort idealny pod każdy rodzaj dekoracji.

pierwsze kroki
Jak zrobić tynk idealny
Jak zrobić tynk idealny

Równe i gładkie pokrycie tortu kremem wymaga wprawy, a im lepszy będzie krem, tym przyjdzie to łatwiej i szybciej. Jak zrobić taki tynk? Pokażę ci krok po kroku, odkryjesz też inne możliwości.

pierwsze kroki
Jak otynkować tort
Jak otynkować tort

Równe i estetyczne obłożenie tortu kremem, to czasem spore wyzwanie, zwłaszcza, kiedy chcemy uniknąć grubej maślanej warstwy. Dlatego pokażę Ci krok po kroku jak nałożyć i wygładzić tynk by uzyskać tort gotowy pod każdy rodzaj dekoracji.

pierwsze kroki
Jak zrobić deski z masy cukrowej
Jak zrobić deski z masy cukrowej

W tym szkoleniu pokażę krok po kroku jak zrobić jadalne deski i realistyczną teksturę drewna na 3 sposoby. Omówię pracę z lukrem plastycznym, sposoby barwienia i formowania.

podstawowy
Jak zrobić hortensje z papieru opłatkowego
Jak zrobić hortensje z papieru opłatkowego

W tym szkoleniu pokażę Ci jak przygotować papier opłatkowy oraz masę cukrową i krok po kroku uformować z nich kwiaty i liście hortensji. Jak je pomalować i sprawić, żeby wyglądały realistycznie.

średniozaawansowany
Jak zrobić popcorn z masy cukrowej
Jak zrobić popcorn z masy cukrowej

W tym szkoleniu pokażę krok po kroku jak wykonać realistyczne ziarna popcornu. Omówię pracę z lukrem plastycznym i sposoby jego barwienia.

podstawowy
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki

W tym szkoleniu zademonstruję Ci trzy techniki, dzięki którym wykonasz dowolne wzory dekoracji, atrakcyjnie pokrywając ciasteczka lukrem królewskim, w wielu kolorach.

podstawowy
Jak zorganizować słodki biznes
Jak zorganizować słodki biznes

Ten kurs to zbiór narzędzi do organizacji działań związanych ze słodkim biznesem. Planowanie zadań, obsługa zamówień, przygotowanie projektów czy ich rozliczenie jest znacznie łatwiejsze, kiedy wykorzystamy dedykowane plannery, grafiki czy formularze. Znajdziesz tu pomoce dostosowane do Twoich potrzeb, na różnych poziomach szczegółowości, sama decydujesz czy wolisz planować w okresach tygodniowych, czy miesięcznych i kontrolowanie jakich danych jest dla Ciebie ważne.

podstawowy
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.

podstawowy
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru

Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.

Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.

To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.

Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.

To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.

średniozaawansowany
Jak ozdobić zimowy tort ślubny
Jak ozdobić zimowy tort ślubny

W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.

Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.

Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.

W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.

zaawansowany
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją

To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.

Warto więc być z nami na żywo. :)

Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.

Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.

średniozaawansowany
Jak zrobić silikonowy wzornik do kwiatów cukrowych
Jak zrobić silikonowy wzornik do kwiatów cukrowych

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo, szybko i za niewielkie pieniądze możesz wykonać formę silikonową do nadawania tekstury unerwienia płatkom i liściom, z których tworzysz swoje kwiaty cukrowe.

Od wybarwienia i tekstury liścia czy płatka zależy jak realistyczny będzie kwiat, co przekłada się bezpośrednio na wartość Twoich dekoracji i tortów.

Pokażę Ci jak wybrać i przygotować roślinę z której przygotujemy wzornik. Powiem jaki silikon najlepiej nadaje się na veiner i jak go odpowiednio przygotować, by można było z niego wykonać formę.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania wzornika, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tekstur cukierniczych.

podstawowy
Jak zaaranżować kwiaty na torcie cz.1
Jak zaaranżować kwiaty na torcie cz.1

Dziś pokażę Ci krok po kroku jak ułożyć kompozycję kwiatową do dekoracji tortu na bazie okrągłego topera. Ozdobi ona tort ślubny w zimowej tonacji kolorystycznej. Użyję do nich czterech roślin z masy cukrowej, z których szkolenia również znajdziesz w Akademii, ale to nie jedyna możliwość.

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury, bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.

zaawansowany
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej

Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.

Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.

podstawowy
Jak zrobić hortensje z papieru opłatkowego
Jak zrobić hortensje z papieru opłatkowego

W tym szkoleniu pokażę Ci jak przygotować papier opłatkowy oraz masę cukrową i krok po kroku uformować z nich kwiaty i liście hortensji. Jak je pomalować i sprawić, żeby wyglądały realistycznie.

średniozaawansowany
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.

podstawowy
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją

To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.

Warto więc być z nami na żywo. :)

Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.

Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.

średniozaawansowany
Jak zrobić silikonowy wzornik do kwiatów cukrowych
Jak zrobić silikonowy wzornik do kwiatów cukrowych

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo, szybko i za niewielkie pieniądze możesz wykonać formę silikonową do nadawania tekstury unerwienia płatkom i liściom, z których tworzysz swoje kwiaty cukrowe.

Od wybarwienia i tekstury liścia czy płatka zależy jak realistyczny będzie kwiat, co przekłada się bezpośrednio na wartość Twoich dekoracji i tortów.

Pokażę Ci jak wybrać i przygotować roślinę z której przygotujemy wzornik. Powiem jaki silikon najlepiej nadaje się na veiner i jak go odpowiednio przygotować, by można było z niego wykonać formę.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania wzornika, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tekstur cukierniczych.

podstawowy
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej

Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.

Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.

podstawowy
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.

podstawowy
Jak romantycznie ozdobić dynię
Jak romantycznie ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.

podstawowy
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru

Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.

Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.

To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.

Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.

To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.

średniozaawansowany
Jak zrobić hortensje z papieru opłatkowego
Jak zrobić hortensje z papieru opłatkowego

W tym szkoleniu pokażę Ci jak przygotować papier opłatkowy oraz masę cukrową i krok po kroku uformować z nich kwiaty i liście hortensji. Jak je pomalować i sprawić, żeby wyglądały realistycznie.

średniozaawansowany
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.

podstawowy
Jak elegancko ozdobić dynię
Jak elegancko ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w eleganckim, wieczorowym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać jadalną koronkę, oraz perełki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu na specjalne okazje.

podstawowy
Jak ozdobić zimowy tort ślubny
Jak ozdobić zimowy tort ślubny

W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.

Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.

Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.

W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.

zaawansowany
Jak wykonać teksturę betonu
Jak wykonać teksturę betonu

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo i szybko wykonać dekorację tortu kremem, by wyglądał jak surowa, idealnie równa bryła, o porowatej strukturze betonu .

Podpowiem jaki krem najlepiej wybrać do wykonania tej tekstury i jak go zabarwić na kolor betonu, a także jak przygotować tort do takiej dekoracji.

Zademonstruję Ci jak krok po kroku nałożyć i wyrównać krem, jak utworzyć kąty proste i idealnie gładkie ściany z otworami w kształcie płaskich porów.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania tej tekstury, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń uzupełniających z zakresu tekstur cukierniczych.

podstawowy
Jak zrobić jadalne koronki
Jak zrobić jadalne koronki

W tym szkoleniu pokażę Ci jak przygotować od podstaw masę do koronek i krok po kroku wykonać jadalne koronki do dekoracji.

średniozaawansowany
Jak wykonać dekoracje za pomocą szablonów cukierniczych
Jak wykonać dekoracje za pomocą szablonów cukierniczych

W tym szkoleniu pokażę Ci jak kreatywnie wykorzystać szablony cukiernicze do dekorowania tortów czy ciasteczek.

Opowiem Ci o możliwościach szablonów i materiałach, które możesz wykorzystać, a także jak dobrać i odpowiednio przygotować podłoże do wykonania dekoracji.

Zademonstruję Ci 6 sposobów wyróżnienia wzoru, które możesz wykorzystać w pracy z szablonem, a także jak użyć tej techniki jako elementu większej całości.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie schemat, który pomoże Ci dobrać krem do podłoża, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do szkoleń uzupełniających, które pomogą Ci opanować i rozwinąć tę technikę.

podstawowy
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.

Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.

W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.

podstawowy
Jak zrobić deski z masy cukrowej
Jak zrobić deski z masy cukrowej

W tym szkoleniu pokażę krok po kroku jak zrobić jadalne deski i realistyczną teksturę drewna na 3 sposoby. Omówię pracę z lukrem plastycznym, sposoby barwienia i formowania.

podstawowy
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki

W tym szkoleniu zademonstruję Ci trzy techniki, dzięki którym wykonasz dowolne wzory dekoracji, atrakcyjnie pokrywając ciasteczka lukrem królewskim, w wielu kolorach.

podstawowy
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami
Jak ozdobić dynię cukrowymi kwiatami

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.

podstawowy
Jak elegancko ozdobić dynię
Jak elegancko ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w eleganckim, wieczorowym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać jadalną koronkę, oraz perełki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu na specjalne okazje.

podstawowy
Jak romantycznie ozdobić dynię
Jak romantycznie ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.

podstawowy
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki

Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,

Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.

Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.

podstawowy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy

Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej

Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.

Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.

podstawowy
Jak upiec biszkopt idealny
Jak upiec biszkopt idealny

Upieczenie biszkoptu to czasem duże wyzwanie, ale to z pewnością się zmieni, kiedy poprowadzę Cie krok po kroku, do biszkoptu idealnego.

pierwsze kroki
Jak zrobić krem idealny
Jak zrobić krem idealny

Smaczny, a jednocześnie stabilny krem do tortu może czasem sprawić kłopot. Dlatego, pokażę Ci krok po kroku jak uniknąć pułapek i robić idealny, uniwersalny krem bazę.

pierwsze kroki
Jak przełożyć tort w rancie
Jak przełożyć tort w rancie

Uzyskanie stabilnego i równego tortu, może czasami sprawiać trudności. Pokażę Ci krok po kroku jak zrobić to właściwie i uniknąć pułapek by uzyskać tort idealny pod każdy rodzaj dekoracji.

pierwsze kroki
Jak zrobić tynk idealny
Jak zrobić tynk idealny

Równe i gładkie pokrycie tortu kremem wymaga wprawy, a im lepszy będzie krem, tym przyjdzie to łatwiej i szybciej. Jak zrobić taki tynk? Pokażę ci krok po kroku, odkryjesz też inne możliwości.

pierwsze kroki
Jak otynkować tort
Jak otynkować tort

Równe i estetyczne obłożenie tortu kremem, to czasem spore wyzwanie, zwłaszcza, kiedy chcemy uniknąć grubej maślanej warstwy. Dlatego pokażę Ci krok po kroku jak nałożyć i wygładzić tynk by uzyskać tort gotowy pod każdy rodzaj dekoracji.

pierwsze kroki
Jak elegancko ozdobić dynię
Jak elegancko ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w eleganckim, wieczorowym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać jadalną koronkę, oraz perełki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu na specjalne okazje.

podstawowy
Jak romantycznie ozdobić dynię
Jak romantycznie ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.

podstawowy
Jak zrobić jadalne wypełnienie do figurek
Jak zrobić jadalne wypełnienie do figurek

Tworzenie figurek z masy cukrowej, zwłaszcza dużych, wymaga kreatywnego podejścia szczególnie w kwestii ich ciężaru. Duża figurka to dużo ciężkiej masy, która może nawet załamać nasz tort. Jest na to kilka sposobów, a dziś pokażę Ci najprostszy z nich - lekkie, jadalne wypełnienie. Dziś pokażę Ci krok po kroku jak zrobić lekkie wypełnienie do figurek z masy cukrowej, ale nie tylko, które na dodatek może zostać w całości zjedzone.

podstawowy
Jak elegancko ozdobić dynię
Jak elegancko ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w eleganckim, wieczorowym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać jadalną koronkę, oraz perełki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu na specjalne okazje.

podstawowy
Jak zrobić jadalne koronki
Jak zrobić jadalne koronki

W tym szkoleniu pokażę Ci jak przygotować od podstaw masę do koronek i krok po kroku wykonać jadalne koronki do dekoracji.

średniozaawansowany
Jak romantycznie ozdobić dynię
Jak romantycznie ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.

podstawowy
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru

Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.

Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.

To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.

Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.

To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.

średniozaawansowany
Jak zabarwić papier opłatkowy
Jak zabarwić papier opłatkowy

Delikatność papieru opłatkowego i jego wyjątkowa wrażliwość na wilgoć może być sporym wyzwaniem, dlatego w tym szkoleniu szkoleniu pokażę Ci jak zabarwić papier na sucho i jak go wycieniować wykorzystując przy tym jego strukturę. Ale także jak uzyskać intensywne kolory barwiąc papier na mokro, zachowując jednocześnie jego formę.

podstawowy
Jak zrobić hortensje z papieru opłatkowego
Jak zrobić hortensje z papieru opłatkowego

W tym szkoleniu pokażę Ci jak przygotować papier opłatkowy oraz masę cukrową i krok po kroku uformować z nich kwiaty i liście hortensji. Jak je pomalować i sprawić, żeby wyglądały realistycznie.

średniozaawansowany
Jak romantycznie ozdobić dynię
Jak romantycznie ozdobić dynię

W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.

podstawowy
Jak zrobić tort z ukrytym piętrem
Jak zrobić tort z ukrytym piętrem

W tym szkoleniu zademonstruję Ci jak technicznie wykonać tort z ukrytym piętrem w kremie lub obłożony masą cukrową. Pokażę Ci także na co zwrócić szczególną uwagę już podczas podczas projektowania i pracy nad tortem piętrowym.

średniozaawansowany
Jak zrobić tort w stylu Island Cake
Jak zrobić tort w stylu Island Cake

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać dekorację tortu łącząc elementy ciasta i galaretki tak, by wyglądała jak odcięta ściana wody.

Zademonstruję Ci jak przygotować ciasto oraz drobne muszle i wykończyć realistycznie wyglądającą, piaszczystą plażę, a także spienione fale.

Dowiesz się także jak zabezpieczyć taki tort przed uszkodzeniem podczas transportu.

średniozaawansowany
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.

Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.

W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.

podstawowy
Jak zrobić jadalne wypełnienie do figurek
Jak zrobić jadalne wypełnienie do figurek

Tworzenie figurek z masy cukrowej, zwłaszcza dużych, wymaga kreatywnego podejścia szczególnie w kwestii ich ciężaru. Duża figurka to dużo ciężkiej masy, która może nawet załamać nasz tort. Jest na to kilka sposobów, a dziś pokażę Ci najprostszy z nich - lekkie, jadalne wypełnienie. Dziś pokażę Ci krok po kroku jak zrobić lekkie wypełnienie do figurek z masy cukrowej, ale nie tylko, które na dodatek może zostać w całości zjedzone.

podstawowy
Jak zrobić ganache czekoladowy
Jak zrobić ganache czekoladowy

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić ganache czekoladowy. Dowiesz się jak go zabarwić i przechowywać oraz jak dobrać proporcje składników by uzyskać lekki krem do tortu, masę do tynkowania czy polewę drip. Do szkolenia przygotowałam także materiały dodatkowe, z których dowiesz się jak dopasować ilość składników do rodzaju czekolady, której zamierzasz użyć.

podstawowy
Jak zrobić czekoladę plastyczną
Jak zrobić czekoladę plastyczną

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak wykonać czekoladę plastyczną z różnych rodzajów czekolady. Dowiesz się jak uzyskać i wykorzystać różne jej konsystencje, a także jak ją zabarwić.

podstawowy
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki

W tym szkoleniu zademonstruję Ci trzy techniki, dzięki którym wykonasz dowolne wzory dekoracji, atrakcyjnie pokrywając ciasteczka lukrem królewskim, w wielu kolorach.

podstawowy
Połączenia smakowe tylko dla słuchaczy Akademii
Połączenia smakowe tylko dla słuchaczy Akademii

To kolekcja połączeń smakowych ze szczegółowymi, wytestowanymi przepisami.

Znajdziesz tutaj torty i desery skomponowane z warstw dopełniających się smakowo, a jednocześnie zróżnicowanych pod względem tekstur i konsystencji.

Zaczęliśmy od bezy Pavlovej, wyjątkowego deseru na letnie przyjęcia. Odkryj go na nowo w wielu, unikalnych wariantach smakowych.

Czekają tu na Ciebie także torty, rozpisane na warstwy, a co miesiąc do bazy trafia nowa kompozycja, dopasowana do pory roku i sezonowych smaków.

podstawowy
Połączenia smakowe tylko dla słuchaczy Akademii
Połączenia smakowe tylko dla słuchaczy Akademii

To kolekcja połączeń smakowych ze szczegółowymi, wytestowanymi przepisami.

Znajdziesz tutaj torty i desery skomponowane z warstw dopełniających się smakowo, a jednocześnie zróżnicowanych pod względem tekstur i konsystencji.

Zaczęliśmy od bezy Pavlovej, wyjątkowego deseru na letnie przyjęcia. Odkryj go na nowo w wielu, unikalnych wariantach smakowych.

Czekają tu na Ciebie także torty, rozpisane na warstwy, a co miesiąc do bazy trafia nowa kompozycja, dopasowana do pory roku i sezonowych smaków.

podstawowy
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki

Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,

Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.

Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.

podstawowy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy

Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Jak przygotować tort do dekoracji - webinar
Jak przygotować tort do dekoracji - webinar

Od tego jak stabilny będzie tort i jak przygotujemy się do dekoracji, w dużej mierze zależy jego ostateczny wygląd.

Poznaj 7 obszarów, które mogą realnie wpłynąć na efekt końcowy Twojej pracy i przygotuj się, by uniknąć kłopotów i niepotrzebnego stresu.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki

Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,

Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.

Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.

podstawowy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy

Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki

Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,

Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.

Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.

podstawowy
Jeżeli nie biel tytanowa, to co - webinar
Jeżeli nie biel tytanowa, to co - webinar

Jeżeli nie białe torty, to jakie?

Mam dla Ciebie kilka odpowiedzi na to pytanie w oparciu o teorię koloru i najnowsze kolorystyczne trendy.

Podpowiem jak poradzić sobie z kolorami kremów do dekoracji tortów i deserów po wycofaniu z rynku białego barwnika spożywczego (biel tytanowa).

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy

Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Jak przygotować tort do dekoracji - webinar
Jak przygotować tort do dekoracji - webinar

Od tego jak stabilny będzie tort i jak przygotujemy się do dekoracji, w dużej mierze zależy jego ostateczny wygląd.

Poznaj 7 obszarów, które mogą realnie wpłynąć na efekt końcowy Twojej pracy i przygotuj się, by uniknąć kłopotów i niepotrzebnego stresu.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki
Słodki Warsztat - Niezbędnik Cukrowej Artystki

Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,

Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.

Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.

podstawowy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy
Słodki Warsztat - Jak przygotować miejsca do pracy

Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Jak zrobić silikonowy wzornik do kwiatów cukrowych
Jak zrobić silikonowy wzornik do kwiatów cukrowych

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo, szybko i za niewielkie pieniądze możesz wykonać formę silikonową do nadawania tekstury unerwienia płatkom i liściom, z których tworzysz swoje kwiaty cukrowe.

Od wybarwienia i tekstury liścia czy płatka zależy jak realistyczny będzie kwiat, co przekłada się bezpośrednio na wartość Twoich dekoracji i tortów.

Pokażę Ci jak wybrać i przygotować roślinę z której przygotujemy wzornik. Powiem jaki silikon najlepiej nadaje się na veiner i jak go odpowiednio przygotować, by można było z niego wykonać formę.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania wzornika, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tekstur cukierniczych.

podstawowy
Jeżeli nie biel tytanowa, to co - webinar
Jeżeli nie biel tytanowa, to co - webinar

Jeżeli nie białe torty, to jakie?

Mam dla Ciebie kilka odpowiedzi na to pytanie w oparciu o teorię koloru i najnowsze kolorystyczne trendy.

Podpowiem jak poradzić sobie z kolorami kremów do dekoracji tortów i deserów po wycofaniu z rynku białego barwnika spożywczego (biel tytanowa).

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Jak przygotować tort do dekoracji - webinar
Jak przygotować tort do dekoracji - webinar

Od tego jak stabilny będzie tort i jak przygotujemy się do dekoracji, w dużej mierze zależy jego ostateczny wygląd.

Poznaj 7 obszarów, które mogą realnie wpłynąć na efekt końcowy Twojej pracy i przygotuj się, by uniknąć kłopotów i niepotrzebnego stresu.

Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.

podstawowy
Wyzwanie Anatomia Tortu czyli jak zrobić pyszny i stabilny tort
Wyzwanie Anatomia Tortu czyli jak zrobić pyszny i stabilny tort

Przygotowanie smacznego i stabilnego toru to bardzo wiele zagadnień po drodze. To czasem duże wyzwanie i wiele może pójść nie tak, dlatego poprowadzę Cie krok po kroku, do tortu idealnego. Nie zapomnij wydrukować workbooka przed rozpoczęciem szkolenia.

pierwsze kroki
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru

Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.

Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.

To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.

Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.

To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.

średniozaawansowany
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją

To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.

Warto więc być z nami na żywo. :)

Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.

Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.

średniozaawansowany
Jak zrobić tort dla dziecka w kształcie głowy liska
Jak zrobić tort dla dziecka w kształcie głowy liska

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo przygotujesz tort urodzinowy dla dziecka w kształcie głowy umorusanego liska, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie ozdabiałaś żadnego tortu.

Nie ma znaczenia czy obłożyłaś tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji z masy cukrowej, jak je uformować i umieścić na torcie.

By ułatwić Ci pracę przygotowałam szablony wszystkich elementów, dzięki czemu każdy będzie miał odpowiedni rozmiar i właściwy kształt.

W materiałach dodatkowych, oprócz szablonów, znajdziesz także wykaz potrzebnych narzędzi i materiałów, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tynkowania tortu - czyli nakładania na niego równej warstwy kremu czy obkładania go masą cukrową.

podstawowy
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.

Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.

W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.

podstawowy
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej
Jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej

Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.

Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.

podstawowy
Jak zrobić deski z masy cukrowej
Jak zrobić deski z masy cukrowej

W tym szkoleniu pokażę krok po kroku jak zrobić jadalne deski i realistyczną teksturę drewna na 3 sposoby. Omówię pracę z lukrem plastycznym, sposoby barwienia i formowania.

podstawowy
Jak zrobić popcorn z masy cukrowej
Jak zrobić popcorn z masy cukrowej

W tym szkoleniu pokażę krok po kroku jak wykonać realistyczne ziarna popcornu. Omówię pracę z lukrem plastycznym i sposoby jego barwienia.

podstawowy
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru
Jak zrobić narcyzy techniką łączoną z masy cukrowej i papieru

Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.

Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.

To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.

Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.

To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.

średniozaawansowany
Jak ozdobić zimowy tort ślubny
Jak ozdobić zimowy tort ślubny

W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.

Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.

Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.

W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.

zaawansowany
Jak zrobić tort dla dziecka w kształcie głowy liska
Jak zrobić tort dla dziecka w kształcie głowy liska

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo przygotujesz tort urodzinowy dla dziecka w kształcie głowy umorusanego liska, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie ozdabiałaś żadnego tortu.

Nie ma znaczenia czy obłożyłaś tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji z masy cukrowej, jak je uformować i umieścić na torcie.

By ułatwić Ci pracę przygotowałam szablony wszystkich elementów, dzięki czemu każdy będzie miał odpowiedni rozmiar i właściwy kształt.

W materiałach dodatkowych, oprócz szablonów, znajdziesz także wykaz potrzebnych narzędzi i materiałów, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tynkowania tortu - czyli nakładania na niego równej warstwy kremu czy obkładania go masą cukrową.

podstawowy
Jak zaaranżować kwiaty na torcie cz.1
Jak zaaranżować kwiaty na torcie cz.1

Dziś pokażę Ci krok po kroku jak ułożyć kompozycję kwiatową do dekoracji tortu na bazie okrągłego topera. Ozdobi ona tort ślubny w zimowej tonacji kolorystycznej. Użyję do nich czterech roślin z masy cukrowej, z których szkolenia również znajdziesz w Akademii, ale to nie jedyna możliwość.

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury, bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.

zaawansowany
Jak zrobić tort z ukrytym piętrem
Jak zrobić tort z ukrytym piętrem

W tym szkoleniu zademonstruję Ci jak technicznie wykonać tort z ukrytym piętrem w kremie lub obłożony masą cukrową. Pokażę Ci także na co zwrócić szczególną uwagę już podczas podczas projektowania i pracy nad tortem piętrowym.

średniozaawansowany
Jak zrobić tort w stylu Island Cake
Jak zrobić tort w stylu Island Cake

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać dekorację tortu łącząc elementy ciasta i galaretki tak, by wyglądała jak odcięta ściana wody.

Zademonstruję Ci jak przygotować ciasto oraz drobne muszle i wykończyć realistycznie wyglądającą, piaszczystą plażę, a także spienione fale.

Dowiesz się także jak zabezpieczyć taki tort przed uszkodzeniem podczas transportu.

średniozaawansowany
Jak ozdobić zimowy tort ślubny
Jak ozdobić zimowy tort ślubny

W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.

Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.

Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.

W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.

zaawansowany
Jak zaaranżować kwiaty na torcie cz.1
Jak zaaranżować kwiaty na torcie cz.1

Dziś pokażę Ci krok po kroku jak ułożyć kompozycję kwiatową do dekoracji tortu na bazie okrągłego topera. Ozdobi ona tort ślubny w zimowej tonacji kolorystycznej. Użyję do nich czterech roślin z masy cukrowej, z których szkolenia również znajdziesz w Akademii, ale to nie jedyna możliwość.

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury, bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.

zaawansowany
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją
Jak zrobić babeczki z cukrową poinsecją

To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.

Warto więc być z nami na żywo. :)

Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.

Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.

średniozaawansowany
Jak wykonać teksturę betonu
Jak wykonać teksturę betonu

W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo i szybko wykonać dekorację tortu kremem, by wyglądał jak surowa, idealnie równa bryła, o porowatej strukturze betonu .

Podpowiem jaki krem najlepiej wybrać do wykonania tej tekstury i jak go zabarwić na kolor betonu, a także jak przygotować tort do takiej dekoracji.

Zademonstruję Ci jak krok po kroku nałożyć i wyrównać krem, jak utworzyć kąty proste i idealnie gładkie ściany z otworami w kształcie płaskich porów.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania tej tekstury, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń uzupełniających z zakresu tekstur cukierniczych.

podstawowy
Jak wykonać dekoracje za pomocą szablonów cukierniczych
Jak wykonać dekoracje za pomocą szablonów cukierniczych

W tym szkoleniu pokażę Ci jak kreatywnie wykorzystać szablony cukiernicze do dekorowania tortów czy ciasteczek.

Opowiem Ci o możliwościach szablonów i materiałach, które możesz wykorzystać, a także jak dobrać i odpowiednio przygotować podłoże do wykonania dekoracji.

Zademonstruję Ci 6 sposobów wyróżnienia wzoru, które możesz wykorzystać w pracy z szablonem, a także jak użyć tej techniki jako elementu większej całości.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie schemat, który pomoże Ci dobrać krem do podłoża, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do szkoleń uzupełniających, które pomogą Ci opanować i rozwinąć tę technikę.

podstawowy
Jak zrobić ganache czekoladowy
Jak zrobić ganache czekoladowy

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić ganache czekoladowy. Dowiesz się jak go zabarwić i przechowywać oraz jak dobrać proporcje składników by uzyskać lekki krem do tortu, masę do tynkowania czy polewę drip. Do szkolenia przygotowałam także materiały dodatkowe, z których dowiesz się jak dopasować ilość składników do rodzaju czekolady, której zamierzasz użyć.

podstawowy
Jak zrobić czekoladę plastyczną
Jak zrobić czekoladę plastyczną

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak wykonać czekoladę plastyczną z różnych rodzajów czekolady. Dowiesz się jak uzyskać i wykorzystać różne jej konsystencje, a także jak ją zabarwić.

podstawowy
Jak wykonać dekoracje za pomocą szablonów cukierniczych
Jak wykonać dekoracje za pomocą szablonów cukierniczych

W tym szkoleniu pokażę Ci jak kreatywnie wykorzystać szablony cukiernicze do dekorowania tortów czy ciasteczek.

Opowiem Ci o możliwościach szablonów i materiałach, które możesz wykorzystać, a także jak dobrać i odpowiednio przygotować podłoże do wykonania dekoracji.

Zademonstruję Ci 6 sposobów wyróżnienia wzoru, które możesz wykorzystać w pracy z szablonem, a także jak użyć tej techniki jako elementu większej całości.

W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie schemat, który pomoże Ci dobrać krem do podłoża, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do szkoleń uzupełniających, które pomogą Ci opanować i rozwinąć tę technikę.

podstawowy
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.

Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.

W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.

podstawowy
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki

W tym szkoleniu zademonstruję Ci trzy techniki, dzięki którym wykonasz dowolne wzory dekoracji, atrakcyjnie pokrywając ciasteczka lukrem królewskim, w wielu kolorach.

podstawowy
Jak zrobić tort w stylu Island Cake
Jak zrobić tort w stylu Island Cake

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać dekorację tortu łącząc elementy ciasta i galaretki tak, by wyglądała jak odcięta ściana wody.

Zademonstruję Ci jak przygotować ciasto oraz drobne muszle i wykończyć realistycznie wyglądającą, piaszczystą plażę, a także spienione fale.

Dowiesz się także jak zabezpieczyć taki tort przed uszkodzeniem podczas transportu.

średniozaawansowany
Jak zrobić ganache czekoladowy
Jak zrobić ganache czekoladowy

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić ganache czekoladowy. Dowiesz się jak go zabarwić i przechowywać oraz jak dobrać proporcje składników by uzyskać lekki krem do tortu, masę do tynkowania czy polewę drip. Do szkolenia przygotowałam także materiały dodatkowe, z których dowiesz się jak dopasować ilość składników do rodzaju czekolady, której zamierzasz użyć.

podstawowy
Jak zrobić czekoladę plastyczną
Jak zrobić czekoladę plastyczną

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak wykonać czekoladę plastyczną z różnych rodzajów czekolady. Dowiesz się jak uzyskać i wykorzystać różne jej konsystencje, a także jak ją zabarwić.

podstawowy
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami
Jak zrobić świąteczne pierniki z rajskimi jabłuszkami

W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.

Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.

W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.

podstawowy
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki
Lukrowanie ciasteczek - wielkanocne kurki

W tym szkoleniu zademonstruję Ci trzy techniki, dzięki którym wykonasz dowolne wzory dekoracji, atrakcyjnie pokrywając ciasteczka lukrem królewskim, w wielu kolorach.

podstawowy
Wyzwanie Anatomia Tortu czyli jak zrobić pyszny i stabilny tort
Wyzwanie Anatomia Tortu czyli jak zrobić pyszny i stabilny tort

Przygotowanie smacznego i stabilnego toru to bardzo wiele zagadnień po drodze. To czasem duże wyzwanie i wiele może pójść nie tak, dlatego poprowadzę Cie krok po kroku, do tortu idealnego. Nie zapomnij wydrukować workbooka przed rozpoczęciem szkolenia.

pierwsze kroki
Jak upiec biszkopt idealny
Jak upiec biszkopt idealny

Upieczenie biszkoptu to czasem duże wyzwanie, ale to z pewnością się zmieni, kiedy poprowadzę Cie krok po kroku, do biszkoptu idealnego.

pierwsze kroki
Jak zrobić krem idealny
Jak zrobić krem idealny

Smaczny, a jednocześnie stabilny krem do tortu może czasem sprawić kłopot. Dlatego, pokażę Ci krok po kroku jak uniknąć pułapek i robić idealny, uniwersalny krem bazę.

pierwsze kroki
Jak przełożyć tort w rancie
Jak przełożyć tort w rancie

Uzyskanie stabilnego i równego tortu, może czasami sprawiać trudności. Pokażę Ci krok po kroku jak zrobić to właściwie i uniknąć pułapek by uzyskać tort idealny pod każdy rodzaj dekoracji.

pierwsze kroki
Jak zrobić tynk idealny
Jak zrobić tynk idealny

Równe i gładkie pokrycie tortu kremem wymaga wprawy, a im lepszy będzie krem, tym przyjdzie to łatwiej i szybciej. Jak zrobić taki tynk? Pokażę ci krok po kroku, odkryjesz też inne możliwości.

pierwsze kroki
Jak otynkować tort
Jak otynkować tort

Równe i estetyczne obłożenie tortu kremem, to czasem spore wyzwanie, zwłaszcza, kiedy chcemy uniknąć grubej maślanej warstwy. Dlatego pokażę Ci krok po kroku jak nałożyć i wygładzić tynk by uzyskać tort gotowy pod każdy rodzaj dekoracji.

pierwsze kroki

A to, zaledwie początek



Do Akademii wciąż trafiają kolejne szkolenia i odbywają sie sesje live


Wybierz najlepszy dla siebie plan subskrypcji

197 PLN

kwartalnie
  • stały abonament daje Ci dostęp do wszystkich kursów w strefie subskrypcyjnej
  • czeka na Ciebie prywatny pokój nauki z bezpośrednim dostępem do materiałów dodatkowych, szkoleń komplementarnych i ścieżek nauki
  • dostęp do nowych lekcji odpowiadających na Twoje potrzeby
  • dostęp do szkoleń MasterClass prowadzonych na żywo
  • stale powiększająca się baza sprawdzonych przepisów oraz przepisy ekskluzywne tylko dla słuchaczek akademii
  • wyzwania, webinary, sesje Q&A, workbooki
  • zamknięta grupa wsparcia Cukrowych Artystek takich jak my
WYBIERAJĄC PŁATNOŚĆ KWARTALNĄ, MIESIĄC NAUKI TO NIECAŁE 66 ZŁ.

597 PLN

rocznie
  • stały abonament daje Ci dostęp do wszystkich kursów w strefie subskrypcyjnej
  • czeka na Ciebie prywatny pokój nauki z bezpośrednim dostępem do materiałów dodatkowych, szkoleń komplementarnych i ścieżek nauki
  • dostęp do nowych lekcji odpowiadających na Twoje potrzeby
  • dostęp do szkoleń MasterClass prowadzonych na żywo
  • stale powiększająca się baza sprawdzonych przepisów oraz przepisy ekskluzywne tylko dla słuchaczek akademii
  • wyzwania, webinary, sesje Q&A, workbooki
  • zamknięta grupa wsparcia Cukrowych Artystek takich jak my
WYBIERAJĄC PŁATNOŚĆ ROCZNĄ, MIESIĄC NAUKI TO NIECAŁE 50 ZŁ.

Poznaj opinie uczestników moich szkoleń


Jestem Izabell - cake artist

Założyłam Akademię "Kawał Ciacha" żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania wypieków.

Poznasz tu podstawy, by piec profesjonalne torty o wyjątkowych smakach we własnym domu. To pierwszy etap.

A jeżeli już jesteś w tym świetna, odkryję przed Tobą techniki cukierctwa artystycznego od dekoracji kremem i tekstur, aż po realistyczne i wyjątkowe kwiaty cukrowe.