Znajdziesz tutaj szkolenia od podstaw, w których poprowadzę Cię krok po kroku.
Nauczysz się wszystkiego, co będzie Ci potrzebne żeby zacząć i rozwijać pasję pieczenia oraz artystycznego dekorowania tortów i innych wypieków:
💛 projektowanie połączeń smakowych i dekoracji tortów, ciasteczek, babeczek i innych słodyczy,
💛 pieczenie ciast, przygotowywanie kremów i innych dodatków, składanie i stabilizacja tortu, a także odpowiednie obłożenie i przygotowanie do dalszej dekoracji,
💛 dekorowanie tortów z użyciem różnych technik cukierniczych i jadalnych materiałów: masy cukrowej, papieru jadalnego, kremu, izomaltu, a także ich kreatywne łączenie.
💛 Znajdziesz tu także zapisane webinary z dwóch cykli:
💛 Do Twojej dyspozycji są także kalendarze, plannery i gotowe szablony, które ułatwią organizację pracy i współpracę z klientami.
💛 I Nowość - Smakowa Baza Akademii czyli autorska kolekcja połączeń smakowych, wraz z przepisami, na torty i desery.
Ten kurs to zbiór narzędzi do organizacji działań związanych ze słodkim biznesem. Planowanie zadań, obsługa zamówień, przygotowanie projektów czy ich rozliczenie jest znacznie łatwiejsze, kiedy wykorzystamy dedykowane plannery, grafiki czy formularze. Znajdziesz tu pomoce dostosowane do Twoich potrzeb, na różnych poziomach szczegółowości, sama decydujesz czy wolisz planować w okresach tygodniowych, czy miesięcznych i kontrolowanie jakich danych jest dla Ciebie ważne.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.
To kolekcja połączeń smakowych ze szczegółowymi, wytestowanymi przepisami.
Znajdziesz tutaj torty i desery skomponowane z warstw dopełniających się smakowo, a jednocześnie zróżnicowanych pod względem tekstur i konsystencji.
Zaczęliśmy od bezy Pavlovej, wyjątkowego deseru na letnie przyjęcia. Odkryj go na nowo w wielu, unikalnych wariantach smakowych.
Czekają tu na Ciebie także torty, rozpisane na warstwy, a co miesiąc do bazy trafia nowa kompozycja, dopasowana do pory roku i sezonowych smaków.
Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,
Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.
Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.
Jeżeli nie białe torty, to jakie?
Mam dla Ciebie kilka odpowiedzi na to pytanie w oparciu o teorię koloru i najnowsze kolorystyczne trendy.
Podpowiem jak poradzić sobie z kolorami kremów do dekoracji tortów i deserów po wycofaniu z rynku białego barwnika spożywczego (biel tytanowa).
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Od tego jak stabilny będzie tort i jak przygotujemy się do dekoracji, w dużej mierze zależy jego ostateczny wygląd.
Poznaj 7 obszarów, które mogą realnie wpłynąć na efekt końcowy Twojej pracy i przygotuj się, by uniknąć kłopotów i niepotrzebnego stresu.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.
Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.
To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.
Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.
To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.
Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.
Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.
W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.
To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.
Warto więc być z nami na żywo. :)
Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.
Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.
Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo przygotujesz tort urodzinowy dla dziecka w kształcie głowy umorusanego liska, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie ozdabiałaś żadnego tortu.
Nie ma znaczenia czy obłożyłaś tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji z masy cukrowej, jak je uformować i umieścić na torcie.
By ułatwić Ci pracę przygotowałam szablony wszystkich elementów, dzięki czemu każdy będzie miał odpowiedni rozmiar i właściwy kształt.
W materiałach dodatkowych, oprócz szablonów, znajdziesz także wykaz potrzebnych narzędzi i materiałów, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tynkowania tortu - czyli nakładania na niego równej warstwy kremu czy obkładania go masą cukrową.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo, szybko i za niewielkie pieniądze możesz wykonać formę silikonową do nadawania tekstury unerwienia płatkom i liściom, z których tworzysz swoje kwiaty cukrowe.
Od wybarwienia i tekstury liścia czy płatka zależy jak realistyczny będzie kwiat, co przekłada się bezpośrednio na wartość Twoich dekoracji i tortów.
Pokażę Ci jak wybrać i przygotować roślinę z której przygotujemy wzornik. Powiem jaki silikon najlepiej nadaje się na veiner i jak go odpowiednio przygotować, by można było z niego wykonać formę.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania wzornika, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tekstur cukierniczych.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo i szybko wykonać dekorację tortu kremem, by wyglądał jak surowa, idealnie równa bryła, o porowatej strukturze betonu .
Podpowiem jaki krem najlepiej wybrać do wykonania tej tekstury i jak go zabarwić na kolor betonu, a także jak przygotować tort do takiej dekoracji.
Zademonstruję Ci jak krok po kroku nałożyć i wyrównać krem, jak utworzyć kąty proste i idealnie gładkie ściany z otworami w kształcie płaskich porów.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania tej tekstury, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń uzupełniających z zakresu tekstur cukierniczych.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak kreatywnie wykorzystać szablony cukiernicze do dekorowania tortów czy ciasteczek.
Opowiem Ci o możliwościach szablonów i materiałach, które możesz wykorzystać, a także jak dobrać i odpowiednio przygotować podłoże do wykonania dekoracji.
Zademonstruję Ci 6 sposobów wyróżnienia wzoru, które możesz wykorzystać w pracy z szablonem, a także jak użyć tej techniki jako elementu większej całości.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie schemat, który pomoże Ci dobrać krem do podłoża, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do szkoleń uzupełniających, które pomogą Ci opanować i rozwinąć tę technikę.
Dziś pokażę Ci krok po kroku jak ułożyć kompozycję kwiatową do dekoracji tortu na bazie okrągłego topera. Ozdobi ona tort ślubny w zimowej tonacji kolorystycznej. Użyję do nich czterech roślin z masy cukrowej, z których szkolenia również znajdziesz w Akademii, ale to nie jedyna możliwość.
Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury, bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać dekorację tortu łącząc elementy ciasta i galaretki tak, by wyglądała jak odcięta ściana wody.
Zademonstruję Ci jak przygotować ciasto oraz drobne muszle i wykończyć realistycznie wyglądającą, piaszczystą plażę, a także spienione fale.
Dowiesz się także jak zabezpieczyć taki tort przed uszkodzeniem podczas transportu.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.
Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.
W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.
Tworzenie figurek z masy cukrowej, zwłaszcza dużych, wymaga kreatywnego podejścia szczególnie w kwestii ich ciężaru. Duża figurka to dużo ciężkiej masy, która może nawet załamać nasz tort. Jest na to kilka sposobów, a dziś pokażę Ci najprostszy z nich - lekkie, jadalne wypełnienie. Dziś pokażę Ci krok po kroku jak zrobić lekkie wypełnienie do figurek z masy cukrowej, ale nie tylko, które na dodatek może zostać w całości zjedzone.
W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić ganache czekoladowy. Dowiesz się jak go zabarwić i przechowywać oraz jak dobrać proporcje składników by uzyskać lekki krem do tortu, masę do tynkowania czy polewę drip. Do szkolenia przygotowałam także materiały dodatkowe, z których dowiesz się jak dopasować ilość składników do rodzaju czekolady, której zamierzasz użyć.
Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.
Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.
Delikatność papieru opłatkowego i jego wyjątkowa wrażliwość na wilgoć może być sporym wyzwaniem, dlatego w tym szkoleniu szkoleniu pokażę Ci jak zabarwić papier na sucho i jak go wycieniować wykorzystując przy tym jego strukturę. Ale także jak uzyskać intensywne kolory barwiąc papier na mokro, zachowując jednocześnie jego formę.
Przygotowanie smacznego i stabilnego toru to bardzo wiele zagadnień po drodze. To czasem duże wyzwanie i wiele może pójść nie tak, dlatego poprowadzę Cie krok po kroku, do tortu idealnego. Nie zapomnij wydrukować workbooka przed rozpoczęciem szkolenia.
Ten kurs to zbiór narzędzi do organizacji działań związanych ze słodkim biznesem. Planowanie zadań, obsługa zamówień, przygotowanie projektów czy ich rozliczenie jest znacznie łatwiejsze, kiedy wykorzystamy dedykowane plannery, grafiki czy formularze. Znajdziesz tu pomoce dostosowane do Twoich potrzeb, na różnych poziomach szczegółowości, sama decydujesz czy wolisz planować w okresach tygodniowych, czy miesięcznych i kontrolowanie jakich danych jest dla Ciebie ważne.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.
Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.
Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.
To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.
Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.
To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.
Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.
Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.
W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.
To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.
Warto więc być z nami na żywo. :)
Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.
Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.
Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo, szybko i za niewielkie pieniądze możesz wykonać formę silikonową do nadawania tekstury unerwienia płatkom i liściom, z których tworzysz swoje kwiaty cukrowe.
Od wybarwienia i tekstury liścia czy płatka zależy jak realistyczny będzie kwiat, co przekłada się bezpośrednio na wartość Twoich dekoracji i tortów.
Pokażę Ci jak wybrać i przygotować roślinę z której przygotujemy wzornik. Powiem jaki silikon najlepiej nadaje się na veiner i jak go odpowiednio przygotować, by można było z niego wykonać formę.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania wzornika, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tekstur cukierniczych.
Dziś pokażę Ci krok po kroku jak ułożyć kompozycję kwiatową do dekoracji tortu na bazie okrągłego topera. Ozdobi ona tort ślubny w zimowej tonacji kolorystycznej. Użyję do nich czterech roślin z masy cukrowej, z których szkolenia również znajdziesz w Akademii, ale to nie jedyna możliwość.
Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury, bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.
Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.
Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.
To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.
Warto więc być z nami na żywo. :)
Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.
Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.
Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo, szybko i za niewielkie pieniądze możesz wykonać formę silikonową do nadawania tekstury unerwienia płatkom i liściom, z których tworzysz swoje kwiaty cukrowe.
Od wybarwienia i tekstury liścia czy płatka zależy jak realistyczny będzie kwiat, co przekłada się bezpośrednio na wartość Twoich dekoracji i tortów.
Pokażę Ci jak wybrać i przygotować roślinę z której przygotujemy wzornik. Powiem jaki silikon najlepiej nadaje się na veiner i jak go odpowiednio przygotować, by można było z niego wykonać formę.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania wzornika, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tekstur cukierniczych.
Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.
Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.
Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.
Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.
To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.
Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.
To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.
Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.
Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.
W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo i szybko wykonać dekorację tortu kremem, by wyglądał jak surowa, idealnie równa bryła, o porowatej strukturze betonu .
Podpowiem jaki krem najlepiej wybrać do wykonania tej tekstury i jak go zabarwić na kolor betonu, a także jak przygotować tort do takiej dekoracji.
Zademonstruję Ci jak krok po kroku nałożyć i wyrównać krem, jak utworzyć kąty proste i idealnie gładkie ściany z otworami w kształcie płaskich porów.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania tej tekstury, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń uzupełniających z zakresu tekstur cukierniczych.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak kreatywnie wykorzystać szablony cukiernicze do dekorowania tortów czy ciasteczek.
Opowiem Ci o możliwościach szablonów i materiałach, które możesz wykorzystać, a także jak dobrać i odpowiednio przygotować podłoże do wykonania dekoracji.
Zademonstruję Ci 6 sposobów wyróżnienia wzoru, które możesz wykorzystać w pracy z szablonem, a także jak użyć tej techniki jako elementu większej całości.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie schemat, który pomoże Ci dobrać krem do podłoża, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do szkoleń uzupełniających, które pomogą Ci opanować i rozwinąć tę technikę.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.
Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.
W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką cukrową dynię kwiatami z masy cukrowej i papieru jadalnego oraz muślinowej koronki. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by uzyskać zupełnie różne tekstury i stworzyć wyjątkową dekorację na jesienne torty.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.
Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,
Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.
Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.
Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.
Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.
Tworzenie figurek z masy cukrowej, zwłaszcza dużych, wymaga kreatywnego podejścia szczególnie w kwestii ich ciężaru. Duża figurka to dużo ciężkiej masy, która może nawet załamać nasz tort. Jest na to kilka sposobów, a dziś pokażę Ci najprostszy z nich - lekkie, jadalne wypełnienie. Dziś pokażę Ci krok po kroku jak zrobić lekkie wypełnienie do figurek z masy cukrowej, ale nie tylko, które na dodatek może zostać w całości zjedzone.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.
Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.
Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.
To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.
Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.
To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.
Delikatność papieru opłatkowego i jego wyjątkowa wrażliwość na wilgoć może być sporym wyzwaniem, dlatego w tym szkoleniu szkoleniu pokażę Ci jak zabarwić papier na sucho i jak go wycieniować wykorzystując przy tym jego strukturę. Ale także jak uzyskać intensywne kolory barwiąc papier na mokro, zachowując jednocześnie jego formę.
W tym szkoleniu nauczysz się krok po kroku, jak ozdobić lekką dynię z masy cukrowej, w delikatnym, romantycznym stylu. Pokażę Ci jak wykorzystać papier jadalny, by pokryć ją imitacją muślinowej koronki, by mogła stać się wyjątkową dekoracją jesiennego tortu w stylu vintage lub boho.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać dekorację tortu łącząc elementy ciasta i galaretki tak, by wyglądała jak odcięta ściana wody.
Zademonstruję Ci jak przygotować ciasto oraz drobne muszle i wykończyć realistycznie wyglądającą, piaszczystą plażę, a także spienione fale.
Dowiesz się także jak zabezpieczyć taki tort przed uszkodzeniem podczas transportu.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.
Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.
W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.
Tworzenie figurek z masy cukrowej, zwłaszcza dużych, wymaga kreatywnego podejścia szczególnie w kwestii ich ciężaru. Duża figurka to dużo ciężkiej masy, która może nawet załamać nasz tort. Jest na to kilka sposobów, a dziś pokażę Ci najprostszy z nich - lekkie, jadalne wypełnienie. Dziś pokażę Ci krok po kroku jak zrobić lekkie wypełnienie do figurek z masy cukrowej, ale nie tylko, które na dodatek może zostać w całości zjedzone.
W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić ganache czekoladowy. Dowiesz się jak go zabarwić i przechowywać oraz jak dobrać proporcje składników by uzyskać lekki krem do tortu, masę do tynkowania czy polewę drip. Do szkolenia przygotowałam także materiały dodatkowe, z których dowiesz się jak dopasować ilość składników do rodzaju czekolady, której zamierzasz użyć.
To kolekcja połączeń smakowych ze szczegółowymi, wytestowanymi przepisami.
Znajdziesz tutaj torty i desery skomponowane z warstw dopełniających się smakowo, a jednocześnie zróżnicowanych pod względem tekstur i konsystencji.
Zaczęliśmy od bezy Pavlovej, wyjątkowego deseru na letnie przyjęcia. Odkryj go na nowo w wielu, unikalnych wariantach smakowych.
Czekają tu na Ciebie także torty, rozpisane na warstwy, a co miesiąc do bazy trafia nowa kompozycja, dopasowana do pory roku i sezonowych smaków.
To kolekcja połączeń smakowych ze szczegółowymi, wytestowanymi przepisami.
Znajdziesz tutaj torty i desery skomponowane z warstw dopełniających się smakowo, a jednocześnie zróżnicowanych pod względem tekstur i konsystencji.
Zaczęliśmy od bezy Pavlovej, wyjątkowego deseru na letnie przyjęcia. Odkryj go na nowo w wielu, unikalnych wariantach smakowych.
Czekają tu na Ciebie także torty, rozpisane na warstwy, a co miesiąc do bazy trafia nowa kompozycja, dopasowana do pory roku i sezonowych smaków.
Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,
Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.
Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.
Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Od tego jak stabilny będzie tort i jak przygotujemy się do dekoracji, w dużej mierze zależy jego ostateczny wygląd.
Poznaj 7 obszarów, które mogą realnie wpłynąć na efekt końcowy Twojej pracy i przygotuj się, by uniknąć kłopotów i niepotrzebnego stresu.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,
Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.
Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.
Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,
Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.
Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.
Jeżeli nie białe torty, to jakie?
Mam dla Ciebie kilka odpowiedzi na to pytanie w oparciu o teorię koloru i najnowsze kolorystyczne trendy.
Podpowiem jak poradzić sobie z kolorami kremów do dekoracji tortów i deserów po wycofaniu z rynku białego barwnika spożywczego (biel tytanowa).
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Od tego jak stabilny będzie tort i jak przygotujemy się do dekoracji, w dużej mierze zależy jego ostateczny wygląd.
Poznaj 7 obszarów, które mogą realnie wpłynąć na efekt końcowy Twojej pracy i przygotuj się, by uniknąć kłopotów i niepotrzebnego stresu.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Pieczenie i dekorowanie tortów i mniejszych form cukierniczych, wymaga odpowiednich narzędzi i materiałów. Nie przesadzę, mówiąc, że są ich nieprzeliczone ilości, dlatego zwłaszcza na początku, warto zacząć od tego co naprawdę się przyda,
Zapraszam Cię wiec na drugie szkolenie z cyklu #SłodkiWarsztat w Akademii, w którym omówię Niezbędnik Cukrowej Artystki, 😆🔧🔨⛏🔩⚙️🪓 😉 czyli podstawowe narzędzia i materiały, które warto zawsze mieć pod ręką.
Jeżeli masz w Akademii aktywny abonament, znajdziesz je w zakładce MOJE PRODUKTY, jeżeli nie, szkolenie jest także dostępne także w sprzedaży indywidualnej.
Praca cukiernika wymaga nie tylko kuchni, czyli miejsca, w którym będzie piekł i przygotowywał słodycze. Z artystyczną stroną tej pracy, wiąże się także projektowanie i tworzenie dekoracji oraz zadania związane z biznesowym jej charakterem. Dziś opowiem Ci jak zorganizować funkcjonalne miejsca, które podniosą komfort Twojej pracy i co powinno się w nich znaleźć.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo, szybko i za niewielkie pieniądze możesz wykonać formę silikonową do nadawania tekstury unerwienia płatkom i liściom, z których tworzysz swoje kwiaty cukrowe.
Od wybarwienia i tekstury liścia czy płatka zależy jak realistyczny będzie kwiat, co przekłada się bezpośrednio na wartość Twoich dekoracji i tortów.
Pokażę Ci jak wybrać i przygotować roślinę z której przygotujemy wzornik. Powiem jaki silikon najlepiej nadaje się na veiner i jak go odpowiednio przygotować, by można było z niego wykonać formę.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania wzornika, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tekstur cukierniczych.
Jeżeli nie białe torty, to jakie?
Mam dla Ciebie kilka odpowiedzi na to pytanie w oparciu o teorię koloru i najnowsze kolorystyczne trendy.
Podpowiem jak poradzić sobie z kolorami kremów do dekoracji tortów i deserów po wycofaniu z rynku białego barwnika spożywczego (biel tytanowa).
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Od tego jak stabilny będzie tort i jak przygotujemy się do dekoracji, w dużej mierze zależy jego ostateczny wygląd.
Poznaj 7 obszarów, które mogą realnie wpłynąć na efekt końcowy Twojej pracy i przygotuj się, by uniknąć kłopotów i niepotrzebnego stresu.
Szkolenie jest dostępne zarówno w sprzedaży indywidualnej, jak i w strefie subskrypcyjnej Akademii Kawał Ciacha.
Przygotowanie smacznego i stabilnego toru to bardzo wiele zagadnień po drodze. To czasem duże wyzwanie i wiele może pójść nie tak, dlatego poprowadzę Cie krok po kroku, do tortu idealnego. Nie zapomnij wydrukować workbooka przed rozpoczęciem szkolenia.
Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.
Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.
To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.
Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.
To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.
To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.
Warto więc być z nami na żywo. :)
Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.
Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.
Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo przygotujesz tort urodzinowy dla dziecka w kształcie głowy umorusanego liska, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie ozdabiałaś żadnego tortu.
Nie ma znaczenia czy obłożyłaś tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji z masy cukrowej, jak je uformować i umieścić na torcie.
By ułatwić Ci pracę przygotowałam szablony wszystkich elementów, dzięki czemu każdy będzie miał odpowiedni rozmiar i właściwy kształt.
W materiałach dodatkowych, oprócz szablonów, znajdziesz także wykaz potrzebnych narzędzi i materiałów, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tynkowania tortu - czyli nakładania na niego równej warstwy kremu czy obkładania go masą cukrową.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.
Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.
W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.
Kwiaty z masy cukrowej, a szczególnie róże mogą być sporym wyzwaniem. Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak od podstaw zbudować różę 3D z masy cukrowej, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie próbowałaś.
Omówię, jak przygotować różne kształty płatków, wycieniować ich kolor i realistycznie uformować. Przygotowałam także poglądowe schematy przygotowania poszczególnych warstw płatków oraz formowania kwiatu 3D.
Zróbmy razem krok po kroku, wyjątkowo realistyczne, wiosenne narcyzy z masy cukrowej.
Pokażę Ci jak przygotować przykoronek z masy cukrowej oraz misterne, delikatne płatki z papieru, a także jak je realistycznie wybarwić i połączyć w całość.
To kompletne, eksperckie szkolenie, obejmujące wszystkie etapy powstawania kwiatów narcyza, łączenie technik cukierniczych oraz opracowane przeze mnie triki, które pomogą Ci nabrać doświadczenia i uniknąć pułapek.
Realistyczne kwiaty cukrowe pomogą Ci dekorować torty na zupełnie nowym poziomie i oferować je klientom szukającym wyjątkowych rozwiązań.
To szkolenie MasterClass jest dostępne zarówno w strefie subskrypcji jak i w sprzedaży indywidualnej w Cukrowym Ogrodzie.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.
Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.
Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.
W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo przygotujesz tort urodzinowy dla dziecka w kształcie głowy umorusanego liska, nawet jeżeli jeszcze nigdy nie ozdabiałaś żadnego tortu.
Nie ma znaczenia czy obłożyłaś tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji z masy cukrowej, jak je uformować i umieścić na torcie.
By ułatwić Ci pracę przygotowałam szablony wszystkich elementów, dzięki czemu każdy będzie miał odpowiedni rozmiar i właściwy kształt.
W materiałach dodatkowych, oprócz szablonów, znajdziesz także wykaz potrzebnych narzędzi i materiałów, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń technicznych z zakresu tynkowania tortu - czyli nakładania na niego równej warstwy kremu czy obkładania go masą cukrową.
Dziś pokażę Ci krok po kroku jak ułożyć kompozycję kwiatową do dekoracji tortu na bazie okrągłego topera. Ozdobi ona tort ślubny w zimowej tonacji kolorystycznej. Użyję do nich czterech roślin z masy cukrowej, z których szkolenia również znajdziesz w Akademii, ale to nie jedyna możliwość.
Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury, bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać dekorację tortu łącząc elementy ciasta i galaretki tak, by wyglądała jak odcięta ściana wody.
Zademonstruję Ci jak przygotować ciasto oraz drobne muszle i wykończyć realistycznie wyglądającą, piaszczystą plażę, a także spienione fale.
Dowiesz się także jak zabezpieczyć taki tort przed uszkodzeniem podczas transportu.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak zaprojektować i wykonać krok po kroku, ekskluzywny tort ślubny w zimowej aranżacji.
Prezentowane techniki rozwijają Twoją wiedzę zarówno w zakresie cukiernictwa jak i kreacji artystycznej, dzięki czemu możesz zastosować je w swoich projektach i dostosować do własnych warunków.
Nie ma znaczenia czy planujesz obłożyć tort kremem czy masą cukrową, dokładnie, krok po kroku pokażę Ci jak przygotować poszczególne elementy dekoracji, jak je umieścić na torcie i powiązać kompozycyjne w spójną całość.
W materiałach dodatkowych, oprócz wykazu potrzebnych narzędzi i materiałów, znajdziesz także kartę projektu tortu ślubnego, schematy umieszczenia wsporników i 4 czynniki sukcesu w segmencie tortów ślubnych, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń z zakresu tortów piętrowych, kwiatów cukrowych czy aranżacji kompozycji kwiatowych.
Dziś pokażę Ci krok po kroku jak ułożyć kompozycję kwiatową do dekoracji tortu na bazie okrągłego topera. Ozdobi ona tort ślubny w zimowej tonacji kolorystycznej. Użyję do nich czterech roślin z masy cukrowej, z których szkolenia również znajdziesz w Akademii, ale to nie jedyna możliwość.
Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury, bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.
To kolejny wariant poinsecji z masy cukrowej, której nauczysz się tworzyć podczas szkoleń w akademii. To wyjątkowy cykl szkoleń na żywo, bo jak podczas konsultacji możesz o wszystko zapytać, a po zakończonej sesji, nagranie trafia na platformę Akademii.
Warto więc być z nami na żywo. :)
Tym razem pokażę Ci bardzo prosty sposób wykonania kolorowych liści na drucikach, więc jeżeli myślisz, że to bardzo trudne, ta technika pomoże Ci zacząć, a kiedy uznasz, że jesteś gotowa na trudniejsze wyzwania, zapraszam Cię do Cukrowego Ogrodu, czyli cukierniczych szkoleń Masterclass.
Dziś wykonamy razem klasyczną , czerwoną gwiazdę betlejemską w wersji baby i udekorujemy nią świąteczną, piernikową babeczkę.
Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Powstał, aby pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spory problem.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak łatwo i szybko wykonać dekorację tortu kremem, by wyglądał jak surowa, idealnie równa bryła, o porowatej strukturze betonu .
Podpowiem jaki krem najlepiej wybrać do wykonania tej tekstury i jak go zabarwić na kolor betonu, a także jak przygotować tort do takiej dekoracji.
Zademonstruję Ci jak krok po kroku nałożyć i wyrównać krem, jak utworzyć kąty proste i idealnie gładkie ściany z otworami w kształcie płaskich porów.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie zestaw narzędzi i materiałów potrzebnych do wykonania tej tekstury, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do innych szkoleń uzupełniających z zakresu tekstur cukierniczych.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak kreatywnie wykorzystać szablony cukiernicze do dekorowania tortów czy ciasteczek.
Opowiem Ci o możliwościach szablonów i materiałach, które możesz wykorzystać, a także jak dobrać i odpowiednio przygotować podłoże do wykonania dekoracji.
Zademonstruję Ci 6 sposobów wyróżnienia wzoru, które możesz wykorzystać w pracy z szablonem, a także jak użyć tej techniki jako elementu większej całości.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie schemat, który pomoże Ci dobrać krem do podłoża, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do szkoleń uzupełniających, które pomogą Ci opanować i rozwinąć tę technikę.
W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić ganache czekoladowy. Dowiesz się jak go zabarwić i przechowywać oraz jak dobrać proporcje składników by uzyskać lekki krem do tortu, masę do tynkowania czy polewę drip. Do szkolenia przygotowałam także materiały dodatkowe, z których dowiesz się jak dopasować ilość składników do rodzaju czekolady, której zamierzasz użyć.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak kreatywnie wykorzystać szablony cukiernicze do dekorowania tortów czy ciasteczek.
Opowiem Ci o możliwościach szablonów i materiałach, które możesz wykorzystać, a także jak dobrać i odpowiednio przygotować podłoże do wykonania dekoracji.
Zademonstruję Ci 6 sposobów wyróżnienia wzoru, które możesz wykorzystać w pracy z szablonem, a także jak użyć tej techniki jako elementu większej całości.
W materiałach dodatkowych przygotowałam dla Ciebie schemat, który pomoże Ci dobrać krem do podłoża, a ścieżka edukacyjna poprowadzi Cię do szkoleń uzupełniających, które pomogą Ci opanować i rozwinąć tę technikę.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.
Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.
W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać dekorację tortu łącząc elementy ciasta i galaretki tak, by wyglądała jak odcięta ściana wody.
Zademonstruję Ci jak przygotować ciasto oraz drobne muszle i wykończyć realistycznie wyglądającą, piaszczystą plażę, a także spienione fale.
Dowiesz się także jak zabezpieczyć taki tort przed uszkodzeniem podczas transportu.
W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić ganache czekoladowy. Dowiesz się jak go zabarwić i przechowywać oraz jak dobrać proporcje składników by uzyskać lekki krem do tortu, masę do tynkowania czy polewę drip. Do szkolenia przygotowałam także materiały dodatkowe, z których dowiesz się jak dopasować ilość składników do rodzaju czekolady, której zamierzasz użyć.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak wykonać oszronioną, świąteczną dekorację na pierniczkach z rajskimi jabłuszkami w biało-czerwono-szarej tonacji.
Zademonstruję Ci trzy techniki, pracy z lukrem królewskim oraz prosty sposób wykonania jabłuszek z masy cukrowej.
W końcowym szlifie, na dekoracji położymy nieco szronu, dla podkreślenia zimowego charakteru kompozycji.
Przygotowanie smacznego i stabilnego toru to bardzo wiele zagadnień po drodze. To czasem duże wyzwanie i wiele może pójść nie tak, dlatego poprowadzę Cie krok po kroku, do tortu idealnego. Nie zapomnij wydrukować workbooka przed rozpoczęciem szkolenia.
Założyłam Akademię "Kawał Ciacha" żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania wypieków.
Poznasz tu podstawy, by piec profesjonalne torty o wyjątkowych smakach we własnym domu. To pierwszy etap.
A jeżeli już jesteś w tym świetna, odkryję przed Tobą techniki cukierctwa artystycznego od dekoracji kremem i tekstur, aż po realistyczne i wyjątkowe kwiaty cukrowe.