Chcesz piec pyszne i równe torty?

Pokażę Ci

krok po kroku jak zacząć

nawet jeżeli dotąd bałaś się spróbować

Od podstaw


Przygotowanie tortu, to dość skomplikowany proces i wiele czynników, które zadecydują o jego ostatecznym smaku i wyglądzie.

Zdecydowałam się napisać ten e-book instrukcję, byś mogła upiec swój tort, nawet jeżeli dotąd bałaś się spróbować, albo co gorsza nie osiągnęłaś zadowalających Cię efektów.

Poprowadzi Cię on, krok po kroku, przez wszystkie etapy projektowania i tworzenia tortu, który zachwyci wyjątkowym smakiem i estetyczną formą.


E-book Anatomia tortu w dwóch wersjach - wybierz najlepszą dla siebie

E-book + workbook

E-book + workbook + 5 szkoleń video


Czego dowiesz się z e-booka Anatomia Tortu

  • JAK ZAPROJEKTOWAĆ TORT, OKREŚLIĆ WIELKOŚĆ, POŁĄCZYĆ SMAKI, DOBRAĆ WARSTWY I RODZAJ DEKORACJI
  • JAK WYBRAĆ I UPIEC ODPOWIEDNIE BISZKOPTY
  • JAK DOBRAĆ I PRZYGOTOWAĆ NALEPSZE KREMY
  • JAK ZRÓŻNICOWAĆ INTENSYWNOŚĆ SMAKÓW I UROZMAICIĆ KONSYSTENCJĘ, WPROWADZAJĄC DODATKOWE WARSTWY
  • JAK DOBRAĆ NAJLEPSZE NASĄCZENIE DO CIASTA, ZŁOŻYĆ I WŁAŚCIWIE USTABILIZOWAĆ TORT
  • JAK DOPASOWAĆ NAJODPOWIEDNIEJSZY KREM I OTYNKOWAĆ NIM TORT, BY STAŁ SIĘ IDEALNĄ PODSTAWĄ DEKORACJI

Co jeszcze znajdziesz w pakiecie

Do e-booka przygotowałam specjalny workbook, który przeprowadzi Cię przez wszystkie etapy pracy nad tortem i nie pozwoli o niczym zapmnieć.

💗

W osobnej zakładce znajdziesz także materiały dodatkowe, które możesz pobrać w formie PDF.

💗

Co jakiś czas będę umieszczać kolejne materiały, uzupełniające i rozszerzające wiedzę z ebooka, by ułatwić Ci pracę.

💗

W wersji rozszerzonej, na platformie znajdziesz 5 szkoleń video obrazujących kolejne etapy powstawania tortu

💗

Jeżeli masz z czymś kłopot, daj mi znać, pomogę :)


Czy ten e-book jest dla Ciebie

Jeżeli chcesz:

  • zacząć piec by uniknąć "sztucznych" tortów z cukierni,
  • przekształcić swoje ciasta w okazałe i równe torty,
  • wynieść smak swoich tortów na zupełnie nowy poziom,
  • rozwijać cukierniczą pasję, by tworzyć profesjonalne i stabilne torty pod każdy rodzaj dekoracji,
  • podnieść wartość swoich tortów,
  • zacząć zarabiać na pieczeniu i dekrowaniu tortów,


to znajdziesz tu dokładnie to, czego potrzebujesz


Co zawierają video szkolenia

Do pakietu rozszerzonego dodałam lekcje video, na których pokazuję 5 etapów powstawania tortu, które sprawiają najwięcej trudności:

Lekcja video nr 1: Wykonanie ciasta od podstaw, przygotowanie formy i postępowanie z biszkoptem po upieczeniu.

Lekcja video nr 2: Wykonanie kremu bazy z podstawowych składników.

Lekcja video nr 3: Krojenie biszkoptu na równe krążki, nasączenie oraz przełożenie kremem i przygotowanie tortu do stabilizacji.

Lekcja video nr 4: Przygotowanie kremu na bazie masła do tynkowania tortu.

Lekcja video nr 5: Tynkowanie, czyli obłożenie tortu równą i gładką warstwą kremu.


Opinie czytelników :)

Co wg Ciebie wyróżnia tego e-booka, w porównaniu do innych książek kulinarnych, z których korzystałaś? Jak pisałam wcześniej to ogrom wiedzy przekazanej w bardzo prosty i przejrzysty sposób - taka tortowa encyklopedia. Gdybym miała dostęp do takiego e-booka w momencie kiedy stawiałam swoje pierwsze kroki w świecie tortów, to byłoby to coś cudownego. Pozycja ta jest unikatowa, zawiera ogrom wiedzy i doświadczenia autorki zdobywane latami. Różni się bardzo od innych tego typu pozycji dostępnych na rynku gdzie większość treści stanowią zdjęcia sprzętu do wykonania tortu, a informacje nie do końca dają nam to, czego oczekujemy.
Ania
Hej Izabella, przeczytałam twój ebok. Jest rewelacyjny, napisany prostym językiem, który trafia do każdego laika. Nie jestem cukiernikiem, ale lubię piec dla rodziny, przyjaciół i znajomych. Dzięki radom i instrukcjom zawartym w tym eboku mogę sprawić by moje torty wyglądały jeszcze lepiej i jeszcze bardziej były dopracowane do ostatniego szlifu. Nawet nie zdawałam sobie sprawy że przed wykonaniem tortu warto zrobić sobie jego szkic by później nic nas nie zaskoczyło. Jak połączyć smaki by wszystko posiadało jedną spojność. Ale największym zaskoczeniem dla mnie było to że w zależności od rodzaju biszkoptu możemy stworzyć róznej jakości torty, a przede wszystkim ich stabilność. Dziękuję bardzo za całą wiedzę przekazaną w tym eboku. Napewno znajdzie swoje honorowe miejsce na półce.
Marzena
Kulinaria to moja pasja. Dlatego z niecierpliwością oczekiwałam na e-booka krok po kroku. Kiedy już obejrzałam filmiki, w których zobaczyłam na własne oczy wszystkie etapy tworzenia tortu: od upieczenia biszkoptu, poprzez przełożenie go kremem i otynkowanie, które do tej pory było dla mnie czarną magią 😂😉 zaczęłam czytać ( ze zrozumieniem 😁) e-booka jakby to był pasjonujący kryminał 😁.
Małgorzata
E-booka czytałam z córką, torty pieczemy od dawna i w zasadzie wiemy co lubimy, ale to wcale nie znaczy, że nie odkryłyśmy Ameryki od nowa. Ta książka to NIE JEST książka kucharska, chociaż oczywiście są w niej przepisy. To jest PODRĘCZNIK. Pokazuje metodę, a nie gotowe rozwiązanie i to jest zachwycające. I to krok po kroku od podejmowania pierwszych decyzji, samo wykonanie. Zrozumienie co i dlaczego sprawia, że można zacząć piec świadomie, a nie tylko bazując na intuicji. Dla mnie największym odkryciem był fragment analizujący składniki samego biszkoptu. Mamma mia! Nawet mi nie przyszło do głowy, że mogę świadomie tym manipulować. Bardzo polecam - my jesteśmy zachwycone.
Anna Czardybon-Nawa i Zuzanna
Który rozdział / etap przygotowywania tortu był dla Ciebie najbardziej wartościowy? Ciężko wybrać jeden rozdział kiedy wszystkie są napisane rzeczowo i na temat. Gdybym miała patrzeć na treść oczyma osoby początkującej to myślę, że wybrałbym rozdział, w którym pokazane jest jak podejść do pracy z tortem, żeby już przy wykonywaniu pierwszego nie zejść na zawał - planowanie i harmonogram pracy to druga najważniejsza sprawa zaraz po sprawdzonym biszkopcie i stabilnym kremie.
Ania
Ogromna ilość przepisów, wyjaśnień i dodatkowych porad - instrukcji jak najlepiej wykonać komponent całości, jaką zachować kolejność, jest tak ułożona, że nie ma potrzeby tego zmieniać, gdyż jest wszystko tak czytelnie podane - jak na tacy 😁 . Przepisy pogrupowane, ilustrowane załączonymi zdjęciami i grafikami, łatwe do odszukania, a dodatkowe porady pojawiają się tam, gdzie właśnie są potrzebne. Dzięki zastosowaniu kodów QR można natychmiast odszukać interesujący nas przepis. Myślę, że teraz oprócz serników czy innych wypieków będę mogła stworzyć tort z prawdziwego zdarzenia, który nie tylko będzie smaczny i pełen niespodzianek, ale będzie wyglądał jak marzenie 😁😍 Szczerze polecam, takiej wiedzy w jednym miejscu nie widziałam nigdzie.
Małgorzata

Jeżeli masz wątpliwości, chętnie na nie odpowiem.

Oczywiście ! Tworzyłam go z myślą o osobach, które dopiero zaczynają przygodę z pieczeniem tortów, albo mają złe doświadczenia i obawiają się ponownie spróbować.
To e-book inny niż wszystkie, bo w odróżnieniu od nich nie ogranicza się do przepisu, zakładając, że to wystarczy. Jest po trosze instrukcją techniczną krok po kroku, z prostymi wskazówkami. Znajdziesz w nim również praktyczny workbook, który nie pozwoli Ci niczego przeoczyć.
Po wybraniu opcji zakupu, podaniu swoich danych, formy płatności i potwierdzeniu zakupu, na platformie zostaje założone konto, jak już je masz, wystarczy się zalogować. Po zalogowaniu wszystkie zakupione produkty będą do Twojej dyspozycji zgodnie z licencją.
W zależności od pakietu, który zakupiłaś, otrzymasz: e-book Anatomia Tortu z workbookiem lub e-book Anatomia Tortu z workbookiem i pakietem 5 szkoleń online Pierwsze Kroki. W okresie przedsprzedaży, osoby zapisane na listę oczekujących otrzymają dodatkowo jedno z wybranych szkoleń MasterClass, z modelowania kwiatów Cukrowych.
Po zakupie, poprzez swoje konto na platformie Akademii, otrzymasz dostęp do cyfrorwego pliku e-booka w formacie PDF. Plik można pobrać na swój komputer, do użytku własnego, zgodnie z licencją. E-book jest sygnowany cyfrowo.
Bezterminowo, bo e-book nie jest objęty czasowym ograniczeniem dostępu. Zawsze, kiedy się zalogujesz, będzie tam na Ciebie czekał.
Licencja nie pozwala na bezpłatne lub odpłatne przekazywanie osobom trzecim: kopii cyfrowych, pobranych z platformy Akademii materiałów edukacyjnych, wydruków lub innych form utrwalenia materiałów edukacyjnych, odtwarzanych lub pobranych z platformy edukacyjnej, a także danych dostępowych do platformy Akademii, w celu korzystania i pobierania z niej materiałów edukacyjnych.
Tak, podczas zakupu należy wybrać opcję firma (zamiast osoba fizyczna) oraz wprowadzić numer NIP i dane organizacji. Faktura w formie elektronicznej, zostanie dostarczona na adres email, udostępniony podczas rejestracji.
Niestety nie, na tę chwile jest dostępna tylko wersja elektroniczna.

Zacznij od podstaw i zostań ekspertem

E-book + workbook
147 zł

E-book + workbook + 5 szkoleń video
197 zł

Jestem Izabell - cake artist


Od wielu lat, z wielkiej pasji, tworzę artystycznie dekorowane torty, babeczki i ciasteczka - słodkie dzieła sztuki i choć czasem "żyją" one tylko kilka godzin, za każdym z nich stoi czyjeś spełnione marzenie.

Kiedy tort pojawia się na stole, każdy czeka by doświadczyć słodkiego smaku, ale pierwsze zawsze "jedzą" oczy, a to co "zjedzą" oczy staje się pokarmem dla duszy. I tak właśnie powstał słodki blog artystyczny Kawał Ciacha. To częściowy zapis mojej słodkiej drogi. Znajdziesz tam: galerię tortów artystycznych, które nie zawsze wyglądają jak torty, praktyczne artykuły z zakresu nowoczesnego cukiernictwa, sprawdzone przepisy oraz tutoriale z różnych technik sugarcraftinu.

Ponad trzy lata temu założyłam Akademię "Kawał Ciacha" żeby pomóc Cukrowym Artystom, takim jak my, rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania wypieków.

Poznasz tu podstawy, by móc piec profesjonalne torty o wyjątkowych smakach we własnym domu.

To pierwszy etap.

Rozpocznij ze mną swoją słodką podróż :)