Przygotowanie tortu, to dość skomplikowany proces i wiele czynników, które zadecydują o jego ostatecznym smaku i wyglądzie.
Zdecydowałam się napisać ten e-book instrukcję, byś mogła upiec swój tort, nawet jeżeli dotąd bałaś się spróbować, albo co gorsza nie osiągnęłaś zadowalających Cię efektów.
Poprowadzi Cię on, krok po kroku, przez wszystkie etapy projektowania i tworzenia tortu, który zachwyci wyjątkowym smakiem i estetyczną formą.
Do e-booka przygotowałam specjalny workbook, który przeprowadzi Cię przez wszystkie etapy pracy nad tortem i nie pozwoli o niczym zapmnieć.
💗
W osobnej zakładce znajdziesz także materiały dodatkowe, które możesz pobrać w formie PDF.
💗
Co jakiś czas będę umieszczać kolejne materiały, uzupełniające i rozszerzające wiedzę z ebooka, by ułatwić Ci pracę.
💗
W wersji rozszerzonej, na platformie znajdziesz 5 szkoleń video obrazujących kolejne etapy powstawania tortu
💗
Jeżeli masz z czymś kłopot, daj mi znać, pomogę :)
Do pakietu rozszerzonego dodałam lekcje video, na których pokazuję 5 etapów powstawania tortu, które sprawiają najwięcej trudności:
Lekcja video nr 1: Wykonanie ciasta od podstaw, przygotowanie formy i postępowanie z biszkoptem po upieczeniu.
Lekcja video nr 2: Wykonanie kremu bazy z podstawowych składników.
Lekcja video nr 3: Krojenie biszkoptu na równe krążki, nasączenie oraz przełożenie kremem i przygotowanie tortu do stabilizacji.
Lekcja video nr 4: Przygotowanie kremu na bazie masła do tynkowania tortu.
Lekcja video nr 5: Tynkowanie, czyli obłożenie tortu równą i gładką warstwą kremu.
Od wielu lat, z wielkiej pasji, tworzę artystycznie dekorowane torty, babeczki i ciasteczka - słodkie dzieła sztuki i choć czasem "żyją" one tylko kilka godzin, za każdym z nich stoi czyjeś spełnione marzenie.
Kiedy tort pojawia się na stole, każdy czeka by doświadczyć słodkiego smaku, ale pierwsze zawsze "jedzą" oczy, a to co "zjedzą" oczy staje się pokarmem dla duszy. I tak właśnie powstał słodki blog artystyczny Piece A Cake. To częściowy zapis mojej słodkiej drogi. Znajdziesz tam: galerię tortów artystycznych, które nie zawsze wyglądają jak torty, praktyczne artykuły z zakresu nowoczesnego cukiernictwa, sprawdzone przepisy oraz tutoriale z różnych technik sugarcraftinu.
Ponad dwa lata temu założyłam Akademię "Kawał Ciacha" żeby pomóc Cukrowym Artystom, takim jak my, rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania wypieków.
Poznasz tu podstawy, by móc piec profesjonalne torty o wyjątkowych smakach we własnym domu.
To pierwszy etap.