Przygotowanie tortu, to dość skomplikowany proces i wiele czynników, które zadecydują o jego ostatecznym smaku i wyglądzie.
Zdecydowałam się napisać ten e-book instrukcję, byś mogła upiec swój tort, nawet jeżeli dotąd bałaś się spróbować, albo co gorsza nie osiągnęłaś zadowalających Cię efektów.
Poprowadzi Cię on, krok po kroku, przez wszystkie etapy projektowania i tworzenia tortu, który zachwyci wyjątkowym smakiem i estetyczną formą.
Do e-booka przygotowałam specjalny workbook, który przeprowadzi Cię przez wszystkie etapy pracy nad tortem i nie pozwoli o niczym zapmnieć.
💗
W osobnej zakładce znajdziesz także materiały dodatkowe, które możesz pobrać w formie PDF.
💗
Co jakiś czas będę umieszczać kolejne materiały, uzupełniające i rozszerzające wiedzę z ebooka, by ułatwić Ci pracę.
💗
W wersji rozszerzonej, na platformie znajdziesz 5 szkoleń video obrazujących kolejne etapy powstawania tortu
💗
Jeżeli masz z czymś kłopot, daj mi znać, pomogę :)
Do pakietu rozszerzonego dodałam lekcje video, na których pokazuję 5 etapów powstawania tortu, które sprawiają najwięcej trudności:
Lekcja video nr 1: Wykonanie ciasta od podstaw, przygotowanie formy i postępowanie z biszkoptem po upieczeniu.
Lekcja video nr 2: Wykonanie kremu bazy z podstawowych składników.
Lekcja video nr 3: Krojenie biszkoptu na równe krążki, nasączenie oraz przełożenie kremem i przygotowanie tortu do stabilizacji.
Lekcja video nr 4: Przygotowanie kremu na bazie masła do tynkowania tortu.
Lekcja video nr 5: Tynkowanie, czyli obłożenie tortu równą i gładką warstwą kremu.
Oczywiście ! Tworzyłam go z myślą o osobach, które dopiero zaczynają przygodę z pieczeniem tortów, albo mają złe doświadczenia i obawiają się ponownie spróbować.
To e-book inny niż wszystkie, bo w odróżnieniu od nich nie ogranicza się do przepisu, zakładając, że to wystarczy. Jest po trosze instrukcją techniczną krok po kroku, z prostymi wskazówkami. Znajdziesz w nim również praktyczny workbook, który nie pozwoli Ci niczego przeoczyć.
Po wybraniu opcji zakupu, podaniu swoich danych, formy płatności i potwierdzeniu zakupu, na platformie zostaje założone konto, jak już je masz, wystarczy się zalogować. Po zalogowaniu wszystkie zakupione produkty będą do Twojej dyspozycji zgodnie z licencją.
W zależności od pakietu, który zakupiłaś, otrzymasz: e-book Anatomia Tortu z workbookiem lub e-book Anatomia Tortu z workbookiem i pakietem 5 szkoleń online Pierwsze Kroki. W okresie przedsprzedaży, osoby zapisane na listę oczekujących otrzymają dodatkowo jedno z wybranych szkoleń MasterClass, z modelowania kwiatów Cukrowych.
Po zakupie, poprzez swoje konto na platformie Akademii, otrzymasz dostęp do cyfrorwego pliku e-booka w formacie PDF. Plik można pobrać na swój komputer, do użytku własnego, zgodnie z licencją. E-book jest sygnowany cyfrowo.
Bezterminowo, bo e-book nie jest objęty czasowym ograniczeniem dostępu. Zawsze, kiedy się zalogujesz, będzie tam na Ciebie czekał.
Licencja nie pozwala na bezpłatne lub odpłatne przekazywanie osobom trzecim: kopii cyfrowych, pobranych z platformy Akademii materiałów edukacyjnych, wydruków lub innych form utrwalenia materiałów edukacyjnych, odtwarzanych lub pobranych z platformy edukacyjnej, a także danych dostępowych do platformy Akademii, w celu korzystania i pobierania z niej materiałów edukacyjnych.
Tak, podczas zakupu należy wybrać opcję firma (zamiast osoba fizyczna) oraz wprowadzić numer NIP i dane organizacji. Faktura w formie elektronicznej, zostanie dostarczona na adres email, udostępniony podczas rejestracji.
Niestety nie, na tę chwile jest dostępna tylko wersja elektroniczna.
Od wielu lat, z wielkiej pasji, tworzę artystycznie dekorowane torty, babeczki i ciasteczka - słodkie dzieła sztuki i choć czasem "żyją" one tylko kilka godzin, za każdym z nich stoi czyjeś spełnione marzenie.
Kiedy tort pojawia się na stole, każdy czeka by doświadczyć słodkiego smaku, ale pierwsze zawsze "jedzą" oczy, a to co "zjedzą" oczy staje się pokarmem dla duszy. I tak właśnie powstał słodki blog artystyczny Kawał Ciacha. To częściowy zapis mojej słodkiej drogi. Znajdziesz tam: galerię tortów artystycznych, które nie zawsze wyglądają jak torty, praktyczne artykuły z zakresu nowoczesnego cukiernictwa, sprawdzone przepisy oraz tutoriale z różnych technik sugarcraftinu.
Kolejnym etapem było założenie Akademii "Kawał Ciacha" żeby pomóc Cukrowym Artystom, takim jak my, rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania wypieków.
Poznasz tu tajniki cukiernictwa, by piec profesjonalne torty o wyjątkowych smakach we własnym domu.
A także różne techniki dekoracji cukierniczych, by tworzyć własne, słodkie dzieła sztuki.