Ten kurs omawia wiele zagadnień związanych z prawidłowym przełożeniem warstw, by powstał smaczny, równy i stabilny tort.
Wskazuje równie na specyfikę tortów piętrowych i typu naked cake oraz przeprowadza przez wszystkie czynności związane z doborem warstw i ich przełożeniem w rancie cukierniczym lub tortownicy.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jakich narzędzi potrzebujesz
  • po co składać tort w rancie
  • rodzaje podkładów pod tort
  • jak prosto pociąć biszkopt na równe blaty
  • jak odpowiednio nasączyć biszkopty
  • co to jest tunelowanie kremem
  • dlaczego tort piętrowy jest inny
Materiały dodatkowe
  • lista narzędzi
  • artykuł o nasączaniu biszkoptu
  • przepisy na żelki, prażynki, itp
Szkolenia uzupełniające
  • jak zrobić biszkopt idealny
  • jak zrobić krem idealny
  • jak zrobić krem do otynkowania
  • jak otynkować tort
  • POZIOM SZKOLENIA: PODSTAWOWY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 11:30