Biszkopt idealny do tortu i nie tylko - szkolenie online




Biszkopt nie zawsze oznacza to samo. Innego ciasta użyjemy do klasycznego tortu, nieco innego do naked cake, a jeszcze innego do tortu 3D.
Ten kurs kompleksowo omawia zagadnienia związane z biszkoptem - czyli podstawowym ciastem używanym do tortu, oraz przeprowadza przez wszystkie czynności związane z przygotowanie i upieczeniem biszkoptu idealnego.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jakich narzędzi potrzebujesz
  • jak przygotować rant do pieczenia
  • wielkość ciasta, a ilość składników
  • od czego zależy wyrastanie ciasta
  • jak poprawnie ubić pianę
  • kiedy termoobieg jest konieczny
  • co oznacza biszkopt rzucany
Materiały dodatkowe
  • lista narzędzi
  • przelicznik ilości składników
  • przepisy na biszkopty
Szkolenia uzupełniające
  • jak zrobić krem
  • jak złożyć tort w rancie
  • jak zrobić krem do otynkowania
  • jak otynkować tort
  • POZIOM SZKOLENIA: PODSTAWOWY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 10:43

Oglądaj to i wiele innych szkoleń w Akademii