Piwonie do dekoracji tortów - MasterClass

szkolenie online




Te piękne, rozpoczynające lato kwiaty w gamie barw od bieli po głębokie bordo, mogą być wyjątkową dekoracją tortów na wiele okazji.
💗
Są jednak bardzo nietrwałe i dostępne jedynie kilka tygodni w roku, dlatego pokażę Ci jak zrobić je z jadalnych materiałów, byś mogła sięgać po nie zawsze.
💗
Każde ze szkoleń uczy innych technik tworzenia realistycznie wyglądających kwiatów. W tym odkryjesz jak formować kwiaty cukrowe z papieru jadalnego.
💗
Piwonie, które nauczysz się tworzyć w tym szkoleniu są bezpieczne do kontaktu z żywością i bardzo lekkie, dzięki czemu łatwo przymocujesz je w dowolnym miejscu tortu.

Chcesz nauczyć się tworzyć kwiaty cukrowe i znacznie podnieść wartość swoich tortów?

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak zrobić pokręcone środki kwiatu, wyciąć i wymodelować trzy rodzaje płatków i złożyć przestrzennie w pełny kwiat.

W materiałach dodatkowych znajdziesz wyjątkowe szablony liści i płatków, także w kolorze, jako schemat wybarwienia.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jaką masę cukrową wybrać
  • jak przygotować papier opłatkowy
  • jak przygotować i zabarwić wnętrze kwiatu
  • jak uformować podstawę kwiatu na druciku
  • jak poradzić sobie bez wykrawaczy (szablon)
  • jak wykonać pełny kwiat
  • jak uformować pączki
  • jak wykonać liście
  • jak wykończyć kwiat od spodu oraz łodygę
Materiały dodatkowe
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędznych narzędzi
  • lista kolorów i rodzajów barwników
  • szablony liści i kwiatów piwonii
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • praca z papierem jadalnym
  • wykorzystanie szablonu kształtów i kolorów
  • wycinanie i formowanie elemetów z papieru jadalnego
  • barwienie papieru jadalnego na mokro
  • łączenie barw i cieniowanie przestrzenne
  • odtwarzanie różnych etapów życia kwiatu
  • łaczenie technik w konstrukcji przestrzennej
  • odtwarzanie anatomicznych detali żywej rośliny.
  • POZIOM SZKOLENIA: ŚREDNIOZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 02:05:21
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród


Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.



Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak, w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować w końcu marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.