Czekolada plastyczna ma bardzo podobne właściwości do masy cukrowej, ale sprawdza się także tam, gdzie masa cukrowa nie może być zastosowana i do tego po uplastycznieniu, zachowuje smak czekolady.
W tym szkoleniu pokażę Ci jak krok po kroku przygotować czekoladę plastyczną z różnych rodzajów czekolady i o różnym stopniu plastyczności.
Dowiesz się jakie właściwości ma czekolada plastyczna, jak uzyskać jej kolorowe wersje i na co zwrócić uwagę by uniknąć zwarzenia się masy podczas łączenia składników.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jak przygotować składniki i dobrać proporcje
  • czego będziesz potrzebować
  • jak uniknąć zwarzenia się masy
  • od czego zależy plastyczność czekolady
  • jak uzyskać kolorową czekoladę plastyczną
  • jak przechowywać czekoladę plastyczną
Materiały dodatkowe
  • Czekolada plastyczna - tabela proporcji
Szkolenia uzupełniające
  • jak zrobić deski z masy cukrowej
  • Jak zrobić popcorn z masy cukrowej
  • POZIOM SZKOLENIA: PODSTAWOWY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 05:19