Forsycja z masy cukrowej - MasterClass

szkolenie online




To typowo wiosenna roślina o wyraźnym, żółtym kolorze, która może stać się częścią cukrowego bukietu lub wyjątkową, subtelną dekoracją na torty z wielu okazji.
💛
Pokażę Ci jak uzyskać kwiaty na elastycznych łodyżkach, bez usztywniającego je drucika. Dzięki temu zabiegowi kwiaty na gałązce sprawiają wrażenie, jakby kołysały się na wietrze.
💛
W każdym ze szkoleń uczę innych technik modelowania kwiatów cukrowych. W tym zwrócimy szczególną uwagę na detale anatomiczne kwiatów, pączków i zawiązków liści by uzyskać realistyczną gałązkę kwitnącego krzewu forsycji.
💛
Gałązki, które nauczysz się tworzyć w tym szkoleniu są bezpieczne do kontaktu z żywością, dlatego możesz bezpiecznie dekorować nimi babeczki, ciasteczka i torty.

Chcesz nauczyć się tworzyć kwiaty cukrowe i znacznie podnieść wartość swoich tortów?

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak zrobić gałązkę kwitnącej forsycji z masy cukrowej z uwzględnieniem anatomicznych szczegółów krzaka forsycji.

Zobaczysz też jak możesz wykonać prostszą wersję kwiatów z papieru jadalnego. 

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jak dobrać i przygotować masę cukrową
  • jak przygotować papier opłatkowy
  • jak przygotować i zabarwić pręciki kwiatowe
  • jak wybrać wykrawacze do kwiatów
  • jak poradzić sobie bez wykrawaczy
  • jak uformować kwiaty na dwa sposoby
  • jak uformować pączki kwiatowe
  • jak uformować zalążki liści
  • jak uformować kwiaty forsycji z papieru jadalnego
Materiały dodatkowe
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędznych narzędzi
  • lista kolorów i rodzajów barwników
  • szablony kwiatów forsycji
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • praca z papierem jadalnym
  • wykorzystanie wykrawaczy oraz szablonu
  • wycinanie i formowanie elemetów z papieru jadalnego
  • odtwarzanie różnych etapów życia kwiatu
  • łaczenie technik w konstrukcji przestrzennej
  • odtwarzanie anatomicznych detali żywej rośliny.
  • POZIOM SZKOLENIA: ZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 1:34:23
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród


Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.



Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak, w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować w końcu marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.