Ganache czekoladowy może mieć różne przeznaczenie: od lekkiego kremu do przekładania biszkoptów, przez idealnie kremową masę do tynkowania, aż do płynnej formy w postaci polewy drip.
Każdy rodzaj czekolady wymaga też innych proporcji, co może sprawiać kłopoty z doborem właściwej ilości składników i uzyskaniem idealnej konsystencji do każdego z zastosowań.
Dlatego w tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić ganache czekoladowy. Dowiesz się od czego zależy jego konsystencja, jak go zabarwić i bezpiecznie przechowywać.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jak przygotować ganache jako tynk, krem i drip
  • czego będziesz potrzebować
  • jak ustalić proporcje składników
  • od czego zależy kosystencja ganache
  • jak uniknąć zwarzenia się ganache
  • jak zabarwić ganache
Materiały dodatkowe
  • ganache czekoladowy - tabela proporcji
Szkolenia uzupełniające
  • jak równo i gładko otynkować tort
  • Jak zrobić tynk idealny
  • POZIOM SZKOLENIA: PODSTAWOWY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 05:46