Goździki z papieru jadalnego - MasterClass

szkolenie online




Goździki strzępiaste występują w wielu odmianach i kolorach, są więc idealną dekoracją. Łatwo jednak łamią się w kolankach łodygi, dlatego pokażę Ci jak zrobić je z cukru, by zrobić stabilną, kwiatową dekorację tortu.
💛
Goździki są drobne i misterne, dlatego pięknie wypełniają cukrowe bukiety róż czy piwonii.
💛
Tworząc rośliny z jadalnych materiałów możesz bezpiecznie dekorować nimi babeczki, ciasteczka i torty, także te wyjątkowe - ślubne, znacząco podnosząc ich wartość.
💛
Szkolenia zawsze wzoruję na żywych modelach, by realistycznie wykończyć rośliny i odtworzyć anatomiczne detale.

Chcesz podnieść wartość swoich tortów? Spaw, żeby zakwitły

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak z papieru jadalnego zrobić delikatne goździki strzępiaste, do dekoracji Twoich tortów.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jak przygotować masę cukrową
  • jak wybarwić masę cukrową
  • jak wymodelować słupek kwiatowy
  • Jaką technikę barwienia dobrać
  • jak wymodelować płatki z papieru
  • jak dobrać barwniki i uzyskać realistyczne wykończenie
  • jak łaczyć elementy i modelować kwiaty
  • jak przygotować pączki i liście
Materiały dodatkowe
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędnych narzędzi
  • lista kolorów i rodzajów barwników
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • praca z papierem jadalnym
  • formowanie pojedynczych płatków
  • Praca z silikonowym veinerem
  • barwienie w masie
  • barwienie na mokro
  • odtwarzanie anatomicznych detali żywej rośliny
  • POZIOM SZKOLENIA: PODSTAWOWY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 1:42:17
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród


Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.


Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak, w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować w końcu marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.