Groszek pachnący do dekoracji tortów -

szkolenie online




Kolejne, wyjątkowe kwiaty trafiają na platformę szkoleń w Akademii. Każde ze szkoleń uczy nieco innej techniki formowania realistycznie wyglądających kwiatów do dekoracji tortów. Tym razem wykorzystamy masę cukrową do zrobienia kwitnących gałązek groszku pachnącego.
Te wyjątkowe, wypełniające letnie ogrody kwiaty, możemy spotkać w wielu delikatnych i intensywnych odcieniach różu oraz fioletu, a także w bieli i żółci.
W materiałach dodatkowych znajdziesz 5 wariantów wybarwienia groszku wraz z wykazem barwników.
Podczas szkolenia zobaczysz krok po kroku, jak zrobić trzon kwiatu osadzony na druciku.
Dowiesz się jak jak wyciąć i wymodelować trzy rodzaje płatków, z których uformujemy przestrzennie kwiaty w różnych stadiach rozkwitu, działki kielicha oraz pączki.
Na koniec upudrujemy kwiaty w głębokim odcieniu fioletu i uformujemy przestrzennie w gałązkę. 

Cykl szkoleń live w Akademii to cukrowe rośliny, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki. Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.
Podczas szkolenia możesz o wszystko dopytać, a ja dostosuję jego tok do Twoich potrzeb. Ze szkolenia powstanie nagranie, które będzie dla Ciebie dostępne w bazie Akademii i zawsze możesz zadać do niego pytania w pokoju nauki.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jaką masę cukrową wybrać
  • jak wybarwić masę cukrową
  • jak uformować wnętrze kwiatu na druciku
  • jak przygotować trzy rodzaje płatków
  • jak poradzić sobie bez wykrawaczy (szablon)
  • jak wykonać otwarty i zamknięty kwiat
  • jak uformować pączki kwiatowe
  • jak wykończyć kwiat od spodu oraz łodygę
  • jak uformować przestrzennie gałązkę
Materiały dodatkowe
  • zestaw materiałów i narzędzi
  • szablony pączków i kwiatów groszku pachnacego
  • schemat wybarwienia kwiatów wraz z barwnikami
Szkolenia uzupełniające
  • jak zrobić eukaliptus z masy cukrowej
  • Jak zrobić lawendy z masy cukrowej
  • Jak zrobić delikatne stokrotki do deoracji tortu
  • jak zrobić cieniowaną różę z masy cukrowej
  • jak zrobić dynie ozdobne z masy cukrowej
  • Jak zrobić gwiazdę betlejemską z masy cukrowej
  • POZIOM SZKOLENIA: ŚREDNIOZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 01:31:38

Oglądaj to i wiele innych szkoleń w Akademii