Groszek pachnący do dekoracji tortów - MasterClass

szkolenie online




Te wyjątkowe, wypełniające letnie ogrody kwiaty, możemy spotkać w wielu delikatnych i intensywnych odcieniach różu oraz fioletu, a także w bieli i żółci.
💛
Każde ze szkoleń uczy nieco innej techniki formowania realistycznie wyglądających kwiatów. W tym dowiesz się jak wyciąć i wymodelować trzy rodzaje płatków, z których uformujemy przestrzennie kwiaty w różnych stadiach rozkwitu, działki kielicha oraz pączki.
💛
Kwitnącymi gałązkami groszku pachnącego z masy cukrowej możesz bezpiecznie opleść wysokie, piętrowe torty, nadając im wyjątkowego sielskiego charakteru.

Chcesz nauczyć się tworzyć kwiaty cukrowe i znacznie podnieść wartość swoich tortów?

W tym szkoleniu pokażę Ci jak od podstaw wykonać realistyczną gałązkę groszku pachnącego z masy cukrowej do dekoracji Twoich tortów

W materiałach dodatkowych znajdziesz także 5 wariantów wybarwienia groszku wraz z wykazem barwników.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jaką masę cukrową wybrać
  • jak wybarwić masę cukrową
  • jak uformować wnętrze kwiatu na druciku
  • jak przygotować trzy rodzaje płatków
  • jak poradzić sobie bez wykrawaczy (szablon)
  • jak wykonać otwarty i zamknięty kwiat
  • jak uformować pączki kwiatowe
  • jak wykończyć kwiat od spodu oraz łodygę
  • jak uformować przestrzennie gałązkę
Materiały dodatkowe
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędznych narzędzi
  • szablony pączków i kwiatów groszku pachnacego
  • schemat wybarwienia kwiatów wraz z barwnikami
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • wycinanie i ręczne formowanie elementów
  • właściwości, cechy i praca z wykrawaczami
  • nakładanie barwników na sucho
  • łączenie barw i cieniowanie przestrzenne
  • odtwarzanie różnych etapów życia kwiatu
  • łaczenie technik w konstrukcji przestrzennej
  • POZIOM SZKOLENIA: ZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 01:31:38
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród


Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.



Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak, w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować w końcu marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.