Hortensje z masy cukrowej - MasterClass

szkolenie online




Hortensja to wyjątkowo dekoracyjna roślina. Tworzy wielobarwne, misterne struktury składające się z setek płatów. Niestety jest bardzo trująca.
🤍
Tworząc rośliny z masy cukrowej możemy bezpiecznie dekorować nimi babeczki, ciasteczka i torty, także te wyjątkowe - ślubne, znacznie podnosząc ich wartość.
🤍
Z kwiatów i liści hortensji utworzymy delikatne, przestrzenne kwiatostany, które dają wiele możliwości aranżacji na tortach osobno lub w cukrowych bukietach.

Chcesz nauczyć się tworzyć kwiaty cukrowe i znacznie podnieść wartość swoich tortów?

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak wykonać delikatne kwiaty z masy cukrowej na dwa sposoby i połączyć je w przestrzenne kwiatostany do dekoracji Twoich tortów.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jaką masę cukrową wybrać i jak ją przygotować
  • czy i jak wybarwić masę cukrową
  • jak przygotować środki kwiatów i pączki
  • jak wymodelować płatki na drucikach
  • jak dobrać barwniki i uzyskać realistyczne wykończenie
  • jak łaczyć płatki i modelować kwiaty
  • jak uformować kwiatostan przestrzennie
Materiały dodatkowe
  • szablony kwiatów i liści hortensji
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędnych narzędzi
  • lista kolorów i rodzajów barwników
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • wybór i użycie wykrawaczy
  • formowanie pojedynczych płatków
  • szybkie umieszczenie drucika w płatkach
  • formowanie kwiatu w całości
  • nakładanie barwników na sucho
  • łączenie barw i cieniowanie przestrzenne
  • utrwalenie kolorów
  • tworzenie konstrukcji przestrzennej
  • POZIOM SZKOLENIA: ZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 1:48:38
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród



Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.

Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak, w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować w końcu marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.