Jadalne koronki do dekoracji tortów, babeczek i pierniczków - szkolenie online




Delikatne i misterne koronki są wyjątkową dekoracją nie tylko eleganckich tortów. Często jednak niewłaściwa konsystencja masy sprawia, że trudno wypełnić nią maty silikonowe, a po wyschnięciu, wyjąć gotowe koronki bez uszkodzeń.
Dlatego w tym szkoleniu pokażę krok po kroku jak przygotować masę do koronek o idealnej konsystencji, wypełnić nią maty, właściwie wysuszyć i wyjąć gotowe koronki bez rozerwania czy uszkodzenia.
Pokażę jak uzyskać idealnie białe koronki, zabarwić je na różne kolory, czy nadać inne ciekawe efekty.
Powiem także jak bezpiecznie je przechować, żeby nie wyschły i nie straciły elastyczności.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jakie produkty i narzędzia będą potrzebne
  • jak uniknąć grudek w masie
  • co zrobić gdy mata jest bardzo gęsta
  • jak osłabić żelową strukturę masy
  • jak przygotować i wypełnić maty silikonowe
  • jak bez uszkodzeń wyjąć koronkę z maty
  • jak zabezpieczyć gotowe koronki
Materiały dodatkowe
  • lista narzędzi
  • przepis na masę do koronek
Szkolenia uzupełniające
  • Cykl "Pierwsze kroki" - kurs przygotowania pysznego i stabilnego tortu
  • jak zrobić podkładkę z efektem drewna
  • POZIOM SZKOLENIA: ŚREDNIOZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 9:00

Oglądaj to i wiele innych szkoleń w Akademii