Tworzenie figurek z masy cukrowej, zwłaszcza dużych, wymaga kreatywnego podejścia szczególnie w kwestii ich ciężaru.
Duża figurka to dużo ciężkiej masy, która może nawet załamać nasz tort. Jest kilka sposobów na rozwiązanie tego problemu, ale dziś pokażę Ci najprostszy z nich - lekkie, jadalne wypełnienie.
W tej lekcji pokażę Ci krok po kroku jak zrobić lekkie wypełnienie do figurek z masy cukrowej, ale nie tylko, które na dodatek może zostać w całości zjedzone.
To bardzo ważne, zwłaszcza kiedy tort trafia do dzieci, którym czasem trudno jest wytłumaczyć, że ulubiona postać na urodzinowym torcie, nie nadaje się do jedzenia.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • z czego składa się masa do wypełnień
  • jak dobrać odpowiednie składniki
  • jak formować kształty
  • jak wygładzić powierzchnię wypełnienia
  • jak przechowywać gotowe wypełnienia
  • jak można inaczej wykorzystać masę
Materiały dodatkowe
  • przepis na masę do wypełnienia figurek
Szkolenia uzupełniające
  • jak zrobić czekolade plastyczną
  • jak zrobić róże z masy cukrowej
  • jak zrobić dynie z masy cukrowej
  • POZIOM SZKOLENIA: PODSTAWOWY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: