Lawenda z masy cukrowej - MasterClass

szkolenie online




Lawenda to wyjątkowa roślina, która świetnie sprawdza się w dekoracyjnych bukiecikach, szybko jednak zasycha i traci kolor.
💜
Tworząc rośliny z masy cukrowej możesz bezpiecznie dekorować nimi babeczki, ciasteczka i torty, zwłaszcza te najbardziej wyjątkowe - ślubne, znacznie podnosząc ich wartość.
💜
Podczas szkolenia pokażę Ci jak przygotować wąskie, smukłe liście oraz kwiatostany z drobnymi rozwiniętymi kwiatuszkami.
💜
Dowiesz się także jak zamocować cukrowy bukiecik na bocznej krawędzi tortu.

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku jak zrobić gałązkę lawendy i podłużne smukłe liście na delikatny bukiecik.

Chcesz nauczyć się tworzyć realistyczne kwiaty cukrowe i znacznie podnieść wartość swoich tortów?

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jak dobrać i wybarwić masę cukrową
  • jak wykonać podłużne liście lawendy
  • jak wykonać unerwienie liścia
  • jak przygotować pojedyncze segmenty
  • jak naturalnie uformować kwiatostan
  • jak realistycznie pomalować roślinę
  • jak przymocować bukiecik do tortu
Materiały dodatkowe
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędznych narzędzi
  • lista kolorów i rodzajów barwników
  • Lavenda - graficzny tutorial
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • dobór i wykorzystanie wykrawaczy
  • barwienie masy cukrowej
  • ręczne formowanie segmentów kwiatostanu
  • łączenie i cieniowanie kolorów
  • przestrzenne formowanie bukietu
  • odtwarzanie anatomicznych detali żywej rośliny.
  • POZIOM SZKOLENIA: ŚREDNIOZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 01:35:17
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród



Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.



Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.