Miłorząb japoński z masy cukrowej -

szkolenie online




Liście miłorzębu to bardzo popularny motyw dekoracyjny, zarówno w formie szablonu jak i form przestrzennych.
💛
Wykonując liście i całe gałązki z masy cukrowej możemy dekorować nimi jesienne torty ślubne w żółtych tonacjach z elementami złota.
💛
Świetnie sprawdzą się także jako dekoracja na tortach z motywami dalekiego wschodu.

W tym szkoleniu pokażę Ci jak od podstaw wykonać realistyczną gałązkę miłorzębu japońskiego z masy cukrowej do dekoracji Twoich tortów

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jaką masę cukrową wybrać i jak ją przygotować
  • jak wybarwić masę cukrową
  • Jak przygotować liście bez drucików
  • jak wymodelować realistyczne liście miłorzębu
  • jak dobrać barwniki i uzyskać realistyczne wykończenie
  • jak postarzyć liście
  • jak uformować roślinę przestrzennie
Materiały dodatkowe
  • zestaw materiałów i narzędzi
  • wykaz barwników
  • szablony liści miłorzębu japońskiego
Szkolenia uzupełniające
  • jak zrobić gałązkę eukaliptusa
  • Jak zrobić jesienne liście i dynie

Oglądaj to i wiele innych szkoleń w Akademii

Cykl szkoleń live


To szkolenia z modelowania cukrowych roślin, którymi możesz udekorować torty i inne swoje wypieki.

Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.
Podczas szkolenia możesz o wszystko dopytać, a ja dostosuję jego tok do Twoich potrzeb. Ze szkolenia powstanie nagranie, które będzie dla Ciebie dostępne w bazie Akademii i zawsze możesz zadać do niego pytania w pokoju nauki.


  • POZIOM SZKOLENIA: PODSTAWOWY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 1:14:55

Rozwijaj z nami swoje cukiernicze umiejętności