Miłorząb japoński z masy cukrowej - MasterClass

szkolenie online




Liście miłorzębu to bardzo popularny motyw dekoracyjny, zarówno w formie szablonu jak i form przestrzennych.
💛
Wykonując liście i całe gałązki z masy cukrowej możemy dekorować nimi jesienne torty ślubne w żółtych tonacjach z elementami złota.
💛
Świetnie sprawdzą się także jako dekoracja na tortach z motywami dalekiego wschodu.

Chcesz nauczyć się tworzyć kwiaty cukrowe i znacznie podnieść wartość swoich tortów?

W tym szkoleniu pokażę Ci jak od podstaw wykonać realistyczną gałązkę miłorzębu japońskiego z masy cukrowej do dekoracji Twoich tortów

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jaką masę cukrową wybrać i jak ją przygotować
  • jak wybarwić masę cukrową
  • Jak przygotować liście bez drucików
  • jak wymodelować realistyczne liście miłorzębu
  • jak dobrać barwniki i uzyskać realistyczne wykończenie
  • jak postarzyć liście
  • jak uformować roślinę przestrzennie
Materiały dodatkowe
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędznych narzędzi
  • lista kolorów i rodzajów barwników
  • szablony liści miłorzębu japońskiego
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • wycinanie i realistyczne unerwianie elementów
  • praca z szablonem
  • nakładanie barwników na sucho
  • łączenie barw i cieniowanie przestrzenne
  • postarzanie jesiennych liści
  • łaczenie technik w konstrukcji przestrzennej
  • POZIOM SZKOLENIA: ŚREDNIOZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 1:14:55
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród


Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.


Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak, w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować w końcu marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.