Narcyzy z masy cukrowej i papieru - MasterClass

szkolenie online




Narcyzy to najpopularniejsze wiosenne kwiaty. Niestety są silnie trujące i nie mogą mieć żadnego kontaktu z żywnością, dlatego pokażę Ci jak zrobić je z jadalnych materiałów.
💛
Cukrowe narcyzy możemy zaaranżować na torcie na wiele sposobów. Jako przestrzenne bukiety lub kompozycje eksponujące cebulkę kwiatową, a także łączyć je z innymi wiosennymi roślinami, na przykład forsycją.
💛
Narcyzy wymagają także wyjątkowego wykończenia od spodu, który pozostaje widoczny, ze wzglądu na specyficzne nachylenie kwiatu.
💛
Tworząc rośliny z jadalnych materiałów możemy bezpiecznie dekorować nimi babeczki, ciasteczka i torty, także te wyjątkowe - ślubne, znacząco podnosząc ich wartość.

Chcesz podnieść wartość swoich tortów? Spaw, żeby zakwitły

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak wykonać wyjątkowe, wiosenne kwiaty z masy cukrowej i papieru do dekoracji Twoich tortów.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jaką masę cukrową wybrać i jak ją przygotować
  • czy i jak wybarwić masę cukrową
  • jak przygotować pręciki kwiatowe z pyłkiem
  • jak uformować przykoronek
  • jak wymodelować płatki
  • jak dobrać barwniki i uzyskać realistyczne wykończenie
  • jak łaczyć elementy i modelować kwiaty
Materiały dodatkowe
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędnych narzędzi
  • lista kolorów i rodzajów barwników
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • formowanie masy bez wykrawaczy
  • formowanie pojedynczych płatków
  • ręczne modelowanie elementów kwiatów
  • urealnienie pręcików kwiatowych
  • barwienie w masie
  • łączenie barw i cieniowanie przestrzenne
  • odtwarzanie anatomicznych detali żywej rośliny
  • POZIOM SZKOLENIA: ŚREDNIOZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 01:35:53
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród



Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.

Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak, w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować w końcu marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.