Tulipany z masy cukrowej - MasterClass

szkolenie online




Tulipany występują w wielu odmianach i kolorach, są więc idealną dekoracją. Niestety jak większość cebulowych kwiatów są silnie trujące i nie mogą mieć żadnego kontaktu z żywnością, dlatego pokażę Ci jak zrobić z cukru, aż trzy różne.
💗
Cukrowe tulipany pięknie wyglądają w towarzystwie innych roślin, dlatego najlepiej łączyć je w bukiety.
💗
Szkolenia zawsze wzoruję na żywych modelach, by realistycznie wykończyć rośliny i odtworzyć anatomiczne detale.
💗
Tworząc rośliny z jadalnych materiałów możemy bezpiecznie dekorować nimi babeczki, ciasteczka i torty, także te wyjątkowe - ślubne, znacząco podnosząc ich wartość.

Chcesz podnieść wartość swoich tortów? Spaw, żeby zakwitły

W tym szkoleniu pokażę Ci krok po kroku, jak z masy cukrowej wykonać tulipany w trzech różnych odmianach, do dekoracji Twoich tortów.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jaką masę cukrową wybrać i jak ją przygotować
  • czy i jak wybarwić masę cukrową
  • jak wymodelować słupek i pręciki kwiatowe
  • jak zrobić pyłek kwiatowy
  • jak wymodelować 3 rodzaje płatków
  • jak dobrać barwniki i uzyskać realistyczne wykończenie
  • jak łaczyć elementy i modelować kwiaty
  • jak przygotować liście
Materiały dodatkowe
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędnych narzędzi
  • lista kolorów i rodzajów barwników
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • Praca z wykrawaczami i veinerem
  • formowanie pojedynczych płatków
  • urealnienie pręcików kwiatowych
  • barwienie w masie
  • łączenie barw i cieniowanie przestrzenne
  • odtwarzanie anatomicznych detali żywej rośliny
  • POZIOM SZKOLENIA: ŚREDNIOZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO:
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród


Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.


Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak, w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować w końcu marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.