Miłorząb japoński z masy cukrowej - MasterClass

szkolenie online




Przychodzi taki moment, kiedy ilość słodkich projektów zmusza nas do jakiejś formy organizacji. Coraz trudniej jest zapanować nad zamówieniami, terminami, harmonogramem prac i to właśnie jest idealny moment by wdrożyć wizualne planowanie Twojego słodkiego biznesu.
💜
Znajdziesz tu zestaw plannerów i formularzy, które pomogą Ci graficznie rozplanować pracę, także zespołu, w ramach jednego lub wielu projektów w określonym czasie.
💜
Plannery tygodniowe, miesięczne, cake planner - w którym skoordynujesz zamówienia oraz formularz zamówienia z wszystkimi informacjami w jednym miejscu, łącznie z rozliczeniem. A to zaledwie początek.
💜
Właśnie dodałam Kalendarz świąt na 2022 rok, idealnych do świętowania z Kawałkiem Ciacha oraz nowość - kwartalny planner projektów.

Znajdziesz tu zestaw plannerów i formularzy, które pomogą Ci graficznie rozplanować pracę, także zespołu, w ramach jednego lub wielu projektów w określonym czasie.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jaką masę cukrową wybrać i jak ją przygotować
  • jak wybarwić masę cukrową
  • Jak przygotować liście bez drucików
  • jak wymodelować realistyczne liście miłorzębu
  • jak dobrać barwniki i uzyskać realistyczne wykończenie
  • jak postarzyć liście
  • jak uformować roślinę przestrzennie
Materiały dodatkowe
  • zestaw materiałów i narzędzi
  • wykaz barwników
  • szablony liści miłorzębu japońskiego
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • wycinanie i realistyczne unerwianie elementów
  • praca z szablonem
  • nakładanie barwników na sucho
  • łączenie barw i cieniowanie przestrzenne
  • postarzanie jesiennych liści
  • łaczenie technik w konstrukcji przestrzennej
  • wycinanie i ręczne formowanie elementów
  • właściwości, cechy i praca z wykrawaczami
  • nakładanie barwników na sucho
  • łączenie barw i cieniowanie przestrzenne
  • odtwarzanie różnych etapów życia kwiatu
  • łaczenie technik w konstrukcji przestrzennej
  • właściwości, cechy i praca z wykrawaczami
  • nakładanie barwników na sucho
  • odtwarzanie anatomicznych szczegółów żywej rośliny.
  • odtwarzanie różnych etapów życia kwiatu
Do każdego szkolenia czekają na Ciebie wyjątkowe materiały edukacyjne, przygotowane specjalnie dla potrzeb Akademii.
💗
Szablony i tutoriale rysuję dla Ciebie własnoręcznie.
💗
Wszystkie materiały dodatkowe możesz pobrać w formie plików PDF
  • POZIOM SZKOLENIA: ŚREDNIOZAAWANSOWANY
  • CZAS TRWANIA WIDEO: 1:14:55

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród


Znajdziesz tam instrukcje ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.
To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.
Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.
Aktywny abonament w Akademii daje unikalną możliwość uczestnictwa w szkoleniach na żywo. Możesz wtedy o wszystko dopytać, a ja dostosuję jego tok do Twoich potrzeb.
Nagrania ze szkoleń są dostępne dla Ciebie w sekcji Masrerclass i zawsze możesz zadać do nich pytania w pokoju nauki.

Jakich umiejętności i wiedzy nabędziesz?

Czego się nauczysz?
  • jakiej masy użyć do kwiatów
  • jak zrobić pręciki kwiatowe
  • jak przygotować kwiaty poinsecji
  • jak dobrać wykrawaczki liści
  • jak uformować różne kształty liści
  • Jak wybarwić liście - dwa schemty kolorystyczne
  • Jak złożyć gałązkę 3D
Materiały dodatkowe
  • wykaz potrzebnych materiałów
  • wykaz niezbędznych narzędzi
  • lista kolorów i rodzajów barwników
  • szablon liści Poinsecji
Wykorzystane techniki
  • praca z masą cukrową
  • wykorzystanie wykrawaczy oraz szablonów
  • barwienie masy cukrowej
  • przygotowanie pręcików kwiatowych z imitacją pyłku
  • łączenie barw i cieniowanie przestrzenne
  • utrwalanie koloru
  • odtwarzanie anatomicznych detali żywej rośliny.

To szkolenie jest częścią cyklu Cukrowy Ogród



Znajdziesz tam szkolenia ręcznego modelowania wielu cukrowych kwiatów, krok po kroku.


To wyjątkowe dekoracje, na torty z najwyższej półki.


Przygotowałam go, by pomóc Ci tworzyć realistyczne dzieła matki natury bo wiem, że uzyskanie naturalnego wyglądu elementów z masy cukrowej, czy innych jadalnych materiałów, może sprawiać spore problemy.


Jestem Izabell - cake artist

Od lat prowadzę szkolenia i warsztaty z technik cukiernictwa artystycznego, które w chwili obecnej, prawie w całości realizuję online. Nadejście pandemii znacząco przyspieszyło ten proces i tak w odpowiedzi na potrzeby Cukrowych Artystek, powstała platforma edukacyjna Akademii Słodkich Dekoracji "Kawał Ciacha".

Otwarłam ją, żeby pomóc Ci rozwijać pasję pieczenia i artystycznego dekorowania tortów, a może zrealizować marzenie o własnym, słodkim biznesie.

Cukrowy Ogród, to w Akademii wyjątkowe miejsce, bo tu nauczysz się tworzyć najbardziej urzekające z cukierniczych dekoracji - realistyczne kwiaty cukrowe.

Premierowe szkolenie MasterClass już 30 maja

Przedpremiera !


Kupując teraz, masz jedyną szansę uczestniczenia w szkoleniu na żywo.

Po jego zakończeniu, na Twoim koncie w Akademii Kawał Ciacha, będzie czekało nagranie, kiedykolwiek będziesz go potrzebować.

Do premiery już tylko:

Jeżeli masz aktywny abonament w Akademii, Twoja bezpłatna wejściówka na szkolenie live już czeka :)